Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Lördag i Chuncheon

Hej alla!
Igår hade jag en helt fantastisk lördag. Jag började äntligen komma förbi min hemska förkylning och jag hade en himla massa saker att köpa. Så jag, Mei och Lenni gav oss ut till shoppingdistriktet! Eller ja, först hade vi fingeravtrycks-lämning i lobbyn med alla andra, men sen bar det iväg!
 
Bussresan tog ungefär 7-10 minuter. I shoppingdistriktet finns både märkesbutiker, köpcentra och även en traditionell koreansk marknad! Jag behövde köpa  ett täcke, och de på "lotte mart" var inte alls i min smak. Efter många om och men hittade jag till slut ett riktigt vackert täcke. Mei berättade att hon varit där dagen innan och då var det så fullpackat med studenter att det var svårt att se alla för att välja (jag gick igenom väldigt många täcken innan jag såg detta, tycker synd om kvinnan och hennes väldigt gamla mamma som jobbade där och frågade ofta om jag inte tyckte DETTA täcket var fint, och jag sa hela tiden nej, eller snarare gestikulerade).
 
 
Vi fikade såklart också. Jag tog en islatte, den var riktigt god, tyvärr inte så billig. Det var Sverigepriser på latte.
 
Vi var inte hemma förrän sju på kvällen, och fick snabbt göra oss i ordning för vårt nästa äventyr, ut och äta och sen karaoke!
 
Vi gick runt en del bland restaurangerna innan vi stötte på två andra tjejer, en från vår utlänningsgrupp som är riktigt, riktigt blyg (nog en av de blygaste människor jag någonsin mött) och hennes room mate (alla har koreanska roomies). De tipsade om ett ställe som serverade kyckling, så gick dit.
 
Bra val. Den kyckling var så god! Godaste kycklingen jag någonsin ätit (förlåt min fästman, jag är alltid så ärlig, du får komma och äta det med mig så vet jag att du kommer lära dig hur man gör det hemma också)! Till det drack vi öl. Äntligen fick jag prova "Cass", det ölmärket som har väldigt påkostade reklamer! Den var faktiskt god! Smakade väldigt ljust och lätt. 
 
Sedan gick vi för att sjunga karaoke, wow, jag behövde verkligen få sjunga. Det är verkligen stres-relief. Inte för att jag varit stressad här i Korea, men det verkade finnas lite stress kvar i min från Sverige.
 
 
Jag kommer inte lägga upp foton från karaokekvällen, får ändå respektera deras integritet, men Mei fick vara med på fotot innan, jag lär nog umgås mycket med henne när jag hinner, hon är sååå underbar, så det blir svårt att undvika foton på oss haha. 
 
 
Så ja, jag har det helt fantastiskt här! Hoppas ni har det bra i Sverige (eller var ni nu befinner er)
Kram!
 
 
Taggar: chuncheon, kgsp2015, kgspstudent, korea, sydkorea, utomlandssvensk;

Första heldagen i Korea!

 
Första dagen i Korea. Vi började med att gå i grupp för att fixa bankkonto, jag tror vi var alla tjejer från "årets omgång" på Kangwon National University. Av någon anledning hade de delat upp så tjejerna var i en grupp för sig och kilarna för sig. 
Rätt så snart, nog vid 12-tiden, var vi färdiga för dagen och fick spendera resten av dagen hur vi ville. Jag var mest med Mei och Lenny, en från fillipinerna och den andra för thailand. . Först lunchade vi i en skolcafeeria. Sedan gick vi till "Lotte mart" för att köpa hem nödvändigheter. Jag köpte en kudde, SÅ SKÖN, att när vi gick hemom för en timmes vilopaus däckade jag riktigt skönt. Att gå i alla backar (här finns bara backar i princip) var lite som en workout for oss alla. Efter det gick vi ut och åt igen, denna gång utanför skolområdet. Vi hittade några billiga "burgare", gjorda med ris istället för bröd. Det var gott! Dock hade vi missat att alla sorter innehöll kimchi (som är starkt), så vet inte riktigt om vi kommer gå dit igen. Kanske när vi vant oss vid chilli.
 
 
Staden är så himla vacker också! Den är omringad av skogstäckta berg, det finns riktigt mycket skog och grönska överallt, och även när jag sitter i mitt rum så "hör jag naturen", alla små insekter om är i skogen, och jag gillar det. Samtidigt hör jag bilarna som kör förbi, så jag behöver inte känna mig som att jag faktiskt är ensam i en skog. Den enda nackdelen är myggbett. Hittils har jag fått tre, så att köpa myggstift är på min handlelista.
 
Här kommer fler bilder till er! Nu ska jag försöka vila bort min förkylning!
 

Resan till Korea! Själva resan dit då ;)

Så, nu sitter jag här, snart 4 på natten, med en svensk förkylning och huvudvärk pga den, trots det är nog 20 grader ute just nu. Idag var det 30 på dagen. Hej sommar nr 2!

Men jag tänkte berätta om min resa i korta drag.

Två dagar innan resan började hade jag extrem klädångest, inte i "de passar inte!"-stil, utan att jag inte kunde ta med min alla mina älskade plagg. Men till slut fick jag nog ändå med det viktigaste, 22kg packning i en stor resväska, och ett X antal kilo i min carry-on.

 

 

För att fördriva tiden, och som en just-in-case-eat så köpte jag lite sushi på flygplatsen, men för att hålla mig till den säkra sidan tog jag ingen rå fisk, utan bara surimi  i ena och väldigt tillagad (lite för mycket för min smak) kycklig i den andra. 50DKK per tallrik, totally overprized, men det fick gå ändå. Det går inte precis att hitta billig mat på flygplatser ändå.
 
 
 
 
Efter sushi-ätandet tog jag mig till min gate, och sen bar det strax iväg! Allt gick väldigt smidigt!
 
 
Men så var det ju så... Jag hade inget direktflyg, utan transfer i Amsterdam. Väl där mötte jag upp med den andra tjejen från Sverige som fick KGSP-stipendium, och vi åt lite. Jag brukar hata pizza, men denna hade rekordtunn botten och var faktiskt riktigt god! Inte sådär äckligt fettig sm pizzor brukar vara.
 
 
Från Amsterdam till Incheon var det en plågsamt långsam flygresa. Inga skrikiga barn, inga konstiga medresenärer (förutom den stackars tanten som nog hade fallit ihop som kabinpersonalen hjälpte allt vad de kunde i deras lilla fixar-del). Nej, men jag kunde helt enkelt inte sova på grund av min förbaskade förkylning. Jag var extremt täppt i näsan, så täppt att jag i flera dagar nu haft lock för öronen (jag hade föredragit om det berodde på själva flygresan dock). Det jag lyckades sova var endast 2 timmar, för att sedan bli väckt av att det var dags för frukost, sådär tre timmar innan landning. 
 
Som TUR var hade jag en underbart bra Sophie Kinsella-bok med mig och läste den nästan hela flygresan. Jag såg bara en film, trots det var ett 11-timmars flyg. Jag såg "far from the Madding crown", en ny film. Men jag tror det är en re-make för den kändes alldeles för bekant. Trots att den är rätt mysko.
 
 
Väl framme i Korea började jag få smått ångest över hur viktigt de tycker kalorier är, och kryddor, men sedan när jag åkte med alla andra KGSP-KNU (Kangwon national university) studenter kom jag snappt över det genom att prata sönder dem! Jag hade ju givetvis tagit en latte med min burrito. Men de verkade faktiskt inte ha något emot det, båda killarna som var vakna (en hel del sov) har ju faktiskt pratat med mig efteråt, haha.
 
Vi åkte i en fin buss och utsikten var bara så himla underbar. Jag upprepar. Underbar!
 
Fotot: Uppe till vänter är inifrån bussen, längst ner till vänster är utsikten från min INGLASADE BALKONG (omg yes, jag har alltid velat ha en helt inglasad balkong).
 
 
Sent på kvällen kom jag fram, det enda jag gjorde då var att upptäcka hur hemska backarna är att gå i (nejmen hej benhinneinflammationen), köpa vatten, sen gå upp och däcka, på mitt rum som inte hade en kuddde.
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: chuncheon, kgsp2015, kgspstudent, korea, koreangovernmentscholarshipprogram;

Förberedelser

Hej alla! 
Just nu är jag i förberedelsestadiet inför min flytt till Korea. Det betyder att jag varannan minut är överlycklig över att jag ska iväg,  varannan minut freakar jag ut av nervositet,  jag kan ju ingen koreanska! (visst,  jag kunde inte kinesiska när jag flyttade till kina heller,  men det totalt förbises jag när jag är nervös. 

Utöver hantera mina känslor 😉 förbereder jag mig genom att pimpa mina resväskor och försöker äta upp all mat jag köpt hem som min familj aldrig skulle våga röra (för de vet inte Vad det är helt enkelt) 


Idag och igår fixade jag på mina resväskor,  och jag lagade även Taiwan pancake till lunch, min sista Taiwan pancake i Sverige,  så jag hoppas verkligen att det finns i Sydkorea! 


Varmt men gör ont

Vissa saker är det som kan värma en men samtidigt smärta.  Som denna kommentaren jag fick på min blogg förra året när jag var i Kina.  Farmor gick bort kort efter att jag kommit hem från Kina. Jag blir Varm i hjärtat av att hon tänkt på mig på min födelsedag. Jag tror hon vet att jag älskade henne (jag försökte visa det så mycket jag bara kunde från att hon blev  sjuk).  

Det är fortfarande svårt att acceptera att hon är borta,  hon fanns ju alltid där,  bara 50meter från där jag växt upp. I mina drömmar lever hon vidare i alla fall. 

Saknar dig farmor 💜


Jag väntar alltså bara.

Hej alla! 
Hoppas ni inte är alltför ledsna att jag lämnar landet. 

För de som inte vet,  jag har alltså tagit examen .jag bara väntar på bevis för det. Tydligen har de "ovanligt mycket arbetsbelastning" just när jag vill ha ut min examen. Jag undrar om de gör så alltid eller någon försöker hämnas på mig gör något (finns en eller fler personer på institutionen som inte gillar min känsla för rättvisa och medmänsklighet).  Tadaa  bevis! 

Det har varit rätt mycket att stå i sen jag kom hem från Kina. Så  jag har knappt hunnit umgås med ens de jag vill träffa. Jag har haft två vikariat,  extrajobbat och sommarjobbat samt återupplivat pappas trädgårdsland.  


Bland annat har jag renoverat denna möbel, snyggt va? Jag är personligen väldigt nöjd. Planterade ruccola och annan sallad i den. Färsk sallad som en planterat själv och vet är obesprutad är riktigt god! 

Taggar: hejdå;

Flyttar utomlands!

Hej alla små ministalkers och andra som hittat hit!

Här kommer en liten uppdatering, jag har fått ett större stipendium i år och jag kommer spendera de kommande tre åren.... i SYDKOREA!

Först och främst kommer jag att studera språk i ett år på Kangwon National University, och följande två år kommer jag att läsa masterprogrammet i Sociologi på Seoul National University!

SNU (Seoul National University) är alltid omnämnt i Koreanska serier som det nästan ouppnåeliga, det är en riktig toppskola, och jag kom in tack vare mina fina rekommendationsbrev från professorerna på Peking University som jag hade förra hösten. Äntligen! Äntligen finns det de som uppskattar vad jag gör. På det stora hela, vettiga saker, inte som på jobb när jag hjälper en kund hitta smycken till bal/bröllop/osv.

Det var mest det jag ville uppdatera alla om. Vet att mina ministalkers säkert varit nyfikna på vad jag håller på med.

Sen är det ju den eviga frågan "Men din pojkvän då?". "Vad min pojkvän?". Så länge vi känner som vi känner kommer vi att ha ett förhållande, monogamt sådant (så ingen får för er något), kvittar var på jordens yta vi befinner oss. Slutar vi någonsin känna som vi känner, så kommer vi få ta det då. En bör aldrig ta ut något i förtid, varken dåliga eller bra saker. Det är en läxa jag lärde mig väldigt, väldigt längesen (också anledningen varför jag inte berättat förrän jag t.o.m har flygbiljetten).

På tal om flygbiljett- here it is!

Taggar: SNU, hejdå, kgsp2015, kgspstudent, koreangovernmentscholarshipprogram, seoul, stipendium, sydkorea, utomlandsflytt, utomlandssvensk;