Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

2014- ett helt fantastiskt år!

 
 
2007- det är "det glömda" året för mig. 2014 kommer nog däremot bli året jag aldrig någonsin kommer glömma. Som titeln lyder har detta varit ett helt fantastiskt år för mig!

Jag har fått killen jag knappt trodde fanns på riktigt, för han är så himla awesome. Han värnar dock om sin integritet så jag kan tyvärr inte skicka foto på honom. Men han är, riktigt, riktigt snygg också ;P

Foto från en av våra resor i år. Han är den människan med en, också, snygg marinblå kappa.
 
Han och jag kan aldrig sätta ett bestämt datum för "när, var, hur", för vår historia är väldigt, väldigt lång. Men hela detta året har han varit den enda i mina tankar, och i mitt kök haha.
 
Sedan bestämde vi oss för att ta en resa till Berlin! Det hade varit riktigt många år sen jag var där, typ 7 år, och Berlin var en stad jag faktiskt hade haft drömmar om. Riktiga drömmar. Så att åka dit igen var helt fantastiskt, och maten var god :P
 
Jag shoppade en massa där också, ny garderob, hejhej!
 
Sedan lyckades jag upptäcka att jag inte avskyr att träna, det är bara vad mina idrottslärare fått mig att tro.  Faktum är att jag verkligen gillar att bli starkare, vigare, och bättre (fast att bli bättre har jag gillat sen jag var 13) och har insett att PopPilates är SKOJ! (Thank you Cassey Ho for that)
Jag lyckades till och med få fram snyggaste magen jag någonsin haft(men pga Kina är svår att behålla, jäkla livsfarlig smog)! Som bilden avslöjar har jag dessutom utökat min parfymkollektion och virkat :D Upptäckte även att chai-proteinpulver var gott att ha i bananpannkakor och att Sötin sötningsmedel lätt klumpar sig. Men det var allt varit kul och spännande att prova nya saker!
 
Sedan fick jag nästa impuls, uppmuntrat av underbara Alice att hälsa på henne i Paris. Jag släpade med mig min underbart goa gamla vän Emy! Kanske mer tvinga.. men jag vet att hon uppskattat det ;)
 
Vi matchade även i marinblått!
Sedan fick en behövande den blåa kappan och jag friskade upp mig i fin vår-rosa tröja från något franskt märke.
 
Efter Parisresan fick jag höra om ett stipendium till Beijing, till ett riktigt högt rankat universitet, Beijing University. Jag bestämde mig för att jag inte hade några roliga planer till hösten ändå så jag kunde lika gärna söka det. Jag fick det. Smått förvånad sade jag upp min lägenhet och bestämde mig för att börja fixa i mitt framtida hem efter resan, eller ja, jag fixade väl mer i trädgården än i hemmet.
 
Eller ja, egentligen kelade jag väl mer med min sötnos Simba.
 
Tog itu med det och till slut, med väldigt mycket hjälp från den där fantastiska pojkvännen jag nämnde i början, fick vi totalrenoverat trädgårdslandet, och några veckor senare hade vi färsk sallad varje dag!
 
Så. Jag flyttade alltså hit. Igen. Mitt föräldrahem, men har bestämt mig för att jag ska inte flytta ifrån pappa förrens jag har hjälpt honom skapa ett hem som skulle vara välkomnande för eventuell ny fru ;P
 
 
Sedan upptäckte jag det "heroine"läppstiftet min lillsyrra ägde (som jag senare skulle komma att köpa själv på en flygplats).
 
Såklart fick min älskade Kålle följa med till mitt nya hem. Men jag verkar ha varit för upptagen med att fixa rummet för att ta foton på honom :/
 
Sen bar det av mot Peking och Peking University! Det är härifrån som jag skriver inlägget. Och jag trivs här, väldigt, väldigt mycket.
 
Här i Kina är det inne med tråkiga kläder och ryggsäckar. I alla fall för studenterna. För att inte alltid få komplimanger och blickar efter mig försökte jag smälta in lite ;P Plus vakterna alltid ville ge mig glass var inget jag kunde tacka nej till, trots det är svårt att hålla sig smal i bröd-ris-och nudellandet. Lugg och gigantiska mobiler är ett måste i Kina, så det skaffade jag också ;) 
 
Jag har även träffat riktigt fantastiska människor. Smarta, snygga, roliga och knäppa! Precis som mig hehe.
 
Har även professorer som ser min akademiska potential och som verkligen ger mig uppmuntrande ord.
Så även om jag inte haft möjlighet (eller energin för den enorma ansträngningen det skulle ta) att behålla en låg vikt i Kina(svårt hoppa eller skutta inomhus med benhinneinflammation), så har jag åtminstone blivit både starkare och vigare. Skaffat ett fitnessband också, miband.  Se, även en riktigt snygg yogamatta (och den var riktigt billig). Är inte säker på om min älskade yogamatta kan följa med mig hem igen.
 
Så, 2014 är på väg till ett slut. Den dära snygga, smarta och underbara killen och jag har insett att vi faktiskt är lika awesome och därmed ett perfekt par, jag har insett att även om folk i Sverige verkligen gillar att trycka ner mig, så kan de aldrig stoppa mig, plus de människorna jag faktiskt ser upp till (som min professor som har ett institut på Seoul National University som är tillägnat honom) gillar, tror på mig, och fattar att jag är smart ;) Jag har rest mer än jag någonsin gjort innan, och till slut äntligen börjat lära mig liiiiite kinesiska, som jag alltid tyckt låtit häftigt.
 
Givetvis har inte det alltid varit bra. Jag har faktiskt haft väldigt stora motgångar i år också. Men, som de säger "slutet gott, allting gott"
 
 
Jag önskar alla en riktigt trevlig nyår! Även ni som tror att jag inte gillar er (och antagligen har rätt i det).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk. Igen

 För tredje gången är jag sjuk I Beijing. Jag har tagit blodprov och röntgen av lungorna, två gånger av vardera. Två olika dagar på sjukhuset som tur är. Det gör RIKTIGT ont när de pickar lillfingret här. Nu har jag även slut på hello kitty plåster så måste jag dit igen har jag bara vanliga, deprimerande plåster att ta på. 
 
De (läkarna) har i alla fall packat på mig 3 olika mediciner två gånger om nu, så jag booorde ju bli frisk snart. Men har lyckats hosta sönder något, jag misstänker benbrott för det gör så galet himla ont. 
Jag tog en selfie innan jag slängde mig till närbutiken för köpa vatten häromdan. Hade slängt upp håret i en tofs och när jag släppte ut det fick jag detta virvarret.. som tydligen min storasyrra tyckte var snyggt, så får slänga upp bilden här tänkte jag :P
 
 
 
För övrigt går det bra för mig, förutom att jag blir något utav en bitch när jag är sjuk och har ont. Blev så himla frustrerad på en tjej i klassen som inte tog till sig av min himla relevanta kritik, och hela tiden försökte kasta bort den, till hon till slut sa totalt emot sig själv. Då sade jag rätt ut att jag gav upp, jag ville ju bara säga några saker för att hon skulle kunna skriva en bra, och godkänd term paper. Dock fick professorn säga till tjejen att jag hade en bra poäng och det är bra att ta till sig av det jag sade. 
 
Det är riktigt skönt att professorerna inser relevansen i mina uttalanden här. Sedan av fem pers var jag den enda som presenterade en egen faktisk undersökning. Så professorn tyckte det lät riktigt intressant och han tyckte att jag borde göra, inte bara en term paper, utan en riktig artikel av det som hade kunnat bli publicerad i en akademisk tidsskrift. 
 
 
Det är här, bland folk som tänker och skapar teorier, som forskar och diskuterar, som jag verkligen hör hemma.
Taggar: beijing, beijingstudent, utbytesstudent;

Beijing zoo

Häromveckan besökte jag Beijing zoo där jag skaffade en ny bästis!
Först berättade hen en hemlis för mig. Dessa sortens apor vet hur sånthär med vänskap fungerar ;)
 
Sedan tränade vi duck face tillsammans. Måste tyvärr erkänna att bilden blev ju lätt mycket bättre på hen än på mig.
 
Sen fick inte jag vara med längre! Haha. Så dundergullig, men samtidigt ser hen väldigt intelligent ut genom ögonen, plus hen var som vi sett väldigt social. Undrar lite vad IQn på dessa varelserna ligger på.
 
Sedan får ni ett foto där jag kramar en staty-elefant, för om jag ska vara helt ärligt är riktiga elefanter helt enkelt alldeles för fula. Tydligen finns det extremt många sorters elefanter också. Först när vi kom in i elefant-rummen så möttes vi av en EXTREMT stor elefant, tror det var afrikansk elefant, den påminde mig om ett monster från final fantasy-spel:
 
 
Men tro det eller ej, den afrikanska elefanten är minsann ännu fulare, och kanske inte lika stor. Men ändå det största djuret jag någonsin sett. Kändes verkligen som om den inte "hörde hemma" här, alltså, på vår planet. Kunde vi inte fått chocobos istället?
 
 
Tänk, stora söta fluffiga fåglar som går att rida på! Så underbart. Men nej, vi har elefanter.. Suck.  Sedan undrar folk varför folk försvinner så många timmar in i datorspel? Ha. 
 
 
Sedan såg vi denna vita tigern, i en annan inhängnad fanns en annan, men den stod på samma ställe hela tiden. Senare berättade min pojkvän att han sett någon hade kastat ner typ korv till den tigern. Trots alla tydliga skyltar att man ska INTE mata djuren. Hade jag sett det hade jag sagt till! Senare sa jag dock till en människa som använde blixt på mobilen när de fotade nattdjuren. Trots skyltar. Även om jag inte kan språket är det inte så svårt att uppmärksamma folk på skyltarna. Att folk inte respekterar regler som är för djurens välmående gör mig så himla arg!
 
En sköldpadda med helt för mycket attityd. 
 
 
Jag tog en väldigt välförtjänst sitt-paus. Beijing Zoo är väldigt stort,och smått förvirrande så det blev nog minst 20000 steg den dagen (vilket jag har koll på tack vare min awesome fitnesstracker Miband).
 
Nu har jag konstaterat med egna ögon att pandor är väldigt gulliga! Dock väldigt tråkiga. De bara äter och äter och äter och äter. Om jag var en panda hade jag minsann heller inte varit intresserad av andra pandor eftersom de bara sitter och äter hela tiden. Inte konstigt de dör ut. Hur har de ens kunnat överleva så himla länge? Är det någon som vet? De är ju totalt ointresserade av något annat än att äta(som de tar väldigt lång tid på sig att göra dessutom)
Denna apan var också dålig på att vara social, misstänker jag. Eftersom hens kompis alltid sprang ifrån hen. 
 
Avslutar med en bild från ett fint vattenfall i Beijing Zoo
 
 
 
.
 
 
 
 
Taggar: beijing, beijingstudent, kina, utbytesstudent;

Forbidden city in Beijing

Jag var även i förbjudna staden, när jag började bli sjuk (såklart jag blivit sjuk ny månad- ny sjukdom).Här kom jag också på att min storasysters pojkvän förtjänar en julklapp också, hehe. Så investerade i en sådan här. 
 
 
 
Vet inte hur många sådana portar under hus vi gick igenom innan vi var "framme". Eftersom jag var sjuk lät jag min pojkvän göra all planering, vilket var skönt att slippa (även om jag inte själv visste när  vi var "framme", okej, lite ovant var detväl.. men ändå skönt att slippa tänka). Som genusvetare är jag ju medveten om riskerna som finns med att en som tjej är van att ta allt ansvar för all planering. Vilket jag tror inte är så hälsosamt för någon i ett förhållande. Är tacksam min pojkvän också har insett detta.  Nåja, ska inte trötta ut mina läsare med hur extremt nöjd jag är i detta förhållandet, mot fler foton!
 
Jag tyckte ju att det var rätt mycket folk här. Men detta är out of season för turism. Vilket får mig att fundera vilket extremt folk-packade foton alla andra turister måste få. Måste även vara svårt att se något ens när det är folk överallt!
 
Details!
 
Istället för att läsa de där små infoskyltarna och säga "ahh oooh hmmm" som att det skulle vara det mest intressanta någonsin att veta när dynasti-ledaren som satte här föddes, så nöjde jag mig med att fota. Fotade skylten också, in case I change my mind.
Statue!! 
 
Statues on roof tops. The chinese really liked their statues.  Den längst ut är en gubbe som rider på en drake. Eller något. 
 
 
Om ut ifall man behöver känna sig något eleverad. 
 
och ja, där är jag.  Blev inte smygfotad lika många gånger som när jag var på sommarpalatset. misstänker det var för jag var i sällskap av min pojkvän.  Plus jag försökte hela tiden undvika så de inte KUNDE fota mig, mwuahaha. 
 
Min pappa sa att han ville bygga ett lusthus. Jag ska rösta på att han bygger en SÅNHÄR. Som ett utmaning, som ett projekt. Hur många har en sånhär i isn trädgård i SVERIGE liksom? hehehe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: beijing, kina, utbytesstudent;

The great wall of China

Jag sa ju att jag skulle komma dit, så småningom.
 
 
 
 
Solen sken starkt den dagen, därav min "försöka skydda ögonen från solen"- gest. 
 
Jag åkte till Kinamuren med min underbara pojkvän, som sedan lyckades övertala mig att gå ända upp till det höga tornet som syns där i bakgrunden. Tyvärr satte detta igång min benhinneinflammation igen. Men jag hoppas på höga avkastningar på min investering ;) Då blir det okej, haha. 
 
 
Taggar: beijing, beijingstudent;