Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Underbart


.
 

Matematik nuförtiden

Ok, nu har jag räknat ut.. att om ett år, så kommer jag att vara tvungen att komma på en ny rutin för att klä på mig, för mitt hår lär vara så långt att det vara är ivägen. Det lyckas redan fastna i BH-band, sjalar, halsband och väska.

Men sen å andra sidan, när mitt hår är så långt, så kommer jag äntligen ha nytta av det flertalet koreanska-frisyrtutorials jag hittat på youtube.

=... ?
Nej, jag har inte blivit bättre på matematik med åren, dock har den ändrat form. Från att räkna flagskuggor i matte på grundskolan till hårlängd.. Jag föredrar den senare, faktiskt.


För övrigt: Att man alltid är så himla populär, så fort ens fbstatus är "singel", suck. JAG KAN FAKTISKT VARA LIKA MYCKET KÄR I NÅGON FÖR DET!

Jobb

För er som missat eller jag inte berättat för så har jag äntligen fått ett efterlängtat extrajobb, och inte vilket som, utan på 1 av de 2 dröm-extrajobbställena jag haft!
Första gången efter upplärningsdagarna var klar fick jag t.o.m öppna hela butiken själv! Sedan ringde chefen till mig idag och sade att jag inte behövde jobba idag, hon är frisk igen (hade hoppat in för henne igår och iförrgår), men att jag är så himla duktig att hon vill att jag ska vidarutvecklas på företaget- därför jag får vara med på deras säljutbildning!
 
Ifall någon tror att man bara får utbildning om man är dålig, så har de fel. Detta är en utbildning som alla i standardpersonalen ska genomgå, detta betyder att chefen, och företaget anser att jag är värdefull och vill investera i mig och min arbetskraft. Det är ett väldigt trevligt erkännande! Hon frågade även om jag kunde redan nu boka in två tider närmre sommaren- för att vara säker på att jag kan allt tills jag ska sommarjobba. Givetvis tackade jag ja till den möjligheten.
 
Men när jag äntligen fick lite tid över passade jag på att ta en promenad, vädret idag har ju verkligen varit underbart!
 
Nejmentitta! Träd utan snö på dem!

Tandläkarbesök

Idag var jag hos tandläkaren! Det var en riktigt trevlig en denna gången. Jag fick lite nyheter:
 
Bra nyheter:
  • Inga hål i tänderna (får behålla billigaste frisktandvårdförsäkringen)
  • Hade inte inflammerat tandkött
  • Behöver inte åka dit igen förrens 1,5 år då det är nästa vanliga genomgång
  • Fick välja om jag ville ha munskölj eller banankräm efter putsningen (jag valde banankräm). 
Dåliga nyheter:
  • Det som inte var inflammerat tandkött var helt enkelt sår efter att jag använt för hård tandborste+antagligen borstat för hårt :(
  • Jag fick med mig en mjuk tandborste, såndär som säkert är värd bara 3 kr (min senaste köpta- skadliga kostade sådär 25 kr).
  • Jag måste utveckla en hel del nya borsta tänderna-taktiker för att vara hälsosam och komma åt överallt
Översikt: 
Jag är nöjd med dagens tandläkarbesök! Betyder fortsatt icke-rädsla för tandläkare :)

Skola och åsikter

Idag i klassen blev jag så trött på att alla alltid säger "Svenskar" eller "svenska män" när de menar Svenska VITA män. Det är ju viktigt att säga så för när de säger "svenska män" sätter dem det annars mot "en muslimsk" eller "en indisk" man, fast de menar en mörkhyad, asiatisk eller inte-vit svensk man. För bor en man i sverige, har svenskt medborgarskap är personen SVENSK. Att vara svensk får därför ALDRIG bli synonym med att vara vit. När en annan person kom med en invändning men att ja, så pratar samhället- svarade jag, ja, men vi är akademiker, borde inte vi visa hur det ska gå till istället?

Jag menar, om vi akademiker använder samma termer som SD skulle göra (i deras mer officiella tal)- kan vi verkligen klaga ner på dem? Då bidrar vi lika mycket till det snedvridna och diskriminerande samhället som andra. Vi, som är emot diskriminering, människohat osv, vi får ju inte vara som "de andra"- diskriminerande människorna då! Vi får absolut inte tala om svenskhet som dem! Dessutom måste vi även belysa vithet.

Mina vänner vet att jag gör det. Jag säger lika mycket "Oooh, det var en snygg asiatisk kille" som "det var en snygg vit kille". Det tog ett tag innan de vande sig med att förstå att jag försöker att inte utgå från vithet som norm. och för mig är inte snygg/attraktiv person=vit (som det helt ärligt talat känns som att vääääldigt många av mina bekanta ickeerkännande anser).

Men ja, efter jag hade lagt fram mitt förslag, om att belysa även vithet, mina argument, så började även de andra klasskompisarna, och även föreläsaren göra det.

Det känns som om jag har åstadkommit något bra idag.

ps. Våren är på väg! :D

Sprang till mobilen

Ja sant.. Fick ett sms och jag visste direkt vem det var från, trots mobilen låg i ett annat rum. Så jag sprang till den. Yes, JAG- sprang till mobilen. Tror jag ska gå och skämmas över min rosa fluffighet och gömma mig under täcket en stund nu.