Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Not to be a bitch or anything..

But I'm way to pretty for shit like this!

Oh look! a Cupcake shaped chocolate!

Vett och etikett

Jag vet, det är lite konstigt att det finns regler hur en bör bete sig. Alla regler är inte bra, vissa kan skada folk, vissa kan få folk att må dåligt. Men det finns vissa regler, som nog ändå mest kretsar kring artighet. Det som är underförstått om hur det är ok att bete sig som gäst i någon annans hem. Många vett och etikett-regler tycker jag är väldigt bra.

Det finns ju nyare upplagor också, där finns saker som "stör ej en person som lyssnar på mp3 i onödan".

Men nu tänkte jag gå lite "back to the basics".

Om en person tackar nej till en inbjudan:
Ok, du kan ju fråga personen en gång varför den inte kan. Men svarar personen ngt som "Jag är upptagen på annat håll" (och kanske inte vill säga den exakta orsaken) är det extremt oartigt att försöka få fram en "anledning" eller påstå att det är en "ogiltlig anledning" att inte komma. Du vill väl ha gäster som VILL komma på din fest, är det lönt att "pusha" ngn som avstår från att komma då?

Om du får middag hos någon annan:
Har en person lagat middag åt dig i sitt hem, ni kanske är nära vänner? Då är det artigt att fråga om du kan hjälpa till med disken, om du nu inte gjort det meddetsamma.

Har du fått något?:
Även om det inte var något du ville ha eller önskade dig så är det viktigt att tacka för presenten. De gånger det kanske inte bör tackas för presenten är om det uppenbarligen är en förolämpning mot dig, och du vet det. Men hur ofta får en saker då?

Det finns en person som vill bli din vän, men du vill inte:
HJÄLP! Hurfan hanterar man en situation som denna? Måste en gå bortom vett och etikett här?

Nämen titta, CHOKLADPRALIN!


Nej, men varför stressar vi inte lite mer? det är så underskattat ju

Åh herreguh. Hur tänkte de som planerade denna kursen? Det är nästinstill omöligt att hinna läsa allt. Eller nej, för mig ÄR det helt omöjligt att hinna läsa allt vi borde. Nu måste jag väljer bort uppgifter, det vill jag inte. Seminariet som kommer, jag tänker ha med mig material, men läsa 100 sidor (förutom samla in empiriskt material) när jag har en examinerande muntlig presentation på 600 sidor 3 vardagar efter? Not gonna happen...

Nej, nu får allt annat vänta (utom Kålle då..) för skolan kommer gå först! Före allt och alla.Eller ja, ska tvätta och äta och diska också, kanske blir en dusch med ;)

Nämen titta, ännu en stressfaktor!


samma sak varje år...

Alltid, varje år blir jag konfunderad. NÄR är det egentligen Halloween ska firas?! Jag har lust att fira, men ändå inte. Vill festa asmkt, men samtidigt vill inte lägga pengar på sprit och maskeraddräkt. Samtidigt har jag hittat en dräkt jag verkligen till ha. GAAAH.

Trötta tankar...

Hade han låtit mig gå om han visste hur många som skulle vilja ha mig?

En tjej har arbetat med sin C-uppsats 3 terminer nu, en annan jobbade en hel extra sommar. Men jag kan klara det på den utsatta tiden, jag SKA klara det... eller hur, visst kan jag?

Det är inte lögn om jag bara inte berättar allt, eller?

Jag skämtade om att det var kö, men det var tydligen inget skämt.

Varför lyder du inte dina egna råd?

Varför accepterar han inte hjälp och förståelse?

Måste en acceptera saker som verkar sanna? Vissa gör ju tydligt inte det, men vill jag vara som dem?

Använder bara hårinpackning nu istället för balsam, kan det vara dåligt för håret?

Nämen titta!! Idag var han jättekelen, sjukt mysigt!

Ska du vara på det jävla viset?

Men ska du vara på det jävla viset då?
Säga hur mkt du bryr dig- för att sen lätt lämna
Säga att du saknar mig- för att sen inte komma
Säga att du lyssnar- men säger samma ord igen
Säger att du försöker- men tar bara en chans
Säger att du inte är som de andra- men gör samma misstag

Ska det vara på det jävla viset- är du helt oförmögen att lära dig?
Vad sade jag innan? Nej ser du, du minns inte.
Ska det vara på det jävla viset så HEJDÅ.
Och du går då, för du glömt att jag sagt att du aldrig ska låta mig säga det.
 

Nej men titta! MYSKODRICKA!

Så sjukt frustrerande

Ok, om det är såhär: En har middagsplaner med en person. En person bara fick för sig att jag hade tänkt ha maten klar tills personen skulle komma. HAHA, liksom. Vafan tror du på? Ser jag ut som en hemmafru? Ok, mitt utseende skulle möjligtvis passa för en hemmafru, men det är jag inte. Jag upprepar: INTE.

Jag tänkte vi kunde dela 50/50. Den personen fick välja tema, jag valde själva rätter. Tänkte vara sådär extra duktig och gå och handla innan. Sen upptäckte jag det där antagandet. och HELL NO. Planerna ställdes in meddetsamma.

Men efterrätten, speciellt utvalt efter temat, gjorde jag ändå.

Den jävla efterrätten orsakade att min kastrull numera har ett 3 mm tjockt lager av BRÄNT över HELA bottnen (min kastrull är mini), och det är min ENDA kastrull också.

Vilket gjorde det extra jobbigt när jag för tillfället hade förträngt det hemska, och var på väg att göra te. Men det går ju inte att värma vatten i en bränd kastrull.

Så min kastrull är totalförstörd, över nått som inte ens blev så gott, som var för en person som sen inte ens kom (när jag var på förlåtande-humör fick personen en andra chans).

Denna personen är antagligen helt ignorant över mina känslor. Jag hade ju givetvis också städat hela lägenheten supernoga också eftersom personen kan möjligtvis vara lite allergisk mot min katt.

Min katt som jag dessutom badade (och det är inte så jävla lätt) för detta.

Nej, som ursäkt för personens dåliga (enligt mig) beteende (här krävs nog säga att personen nästintill störigt mkt hade sagt hur mkt den saknade mig, jag var inte lika givmild med orden- o sen ändå inte kommer när den har chans? vafan är det?) skulle det krävas ngt extremt gulligt, fint, och genomtänkt.

Men nej, sån är inte den personen. Nu är jag bitter och kan inte låta bli att tänka på andra som skulle hanterat situationen mkt bättre. Men det kan jag givetvis inte berätta/säga, för det är inte vidare pedagogiskt.

Nämen titta, Kålle-den-supersöta-katten!

Min kropp- mina beslut!

Eftersom min kropp är just min kropp, så är det jag som bestämmer vad som händer med den. Jag är väldigt nöjd med min kropp, även om jag i andras ögon kanske "har några onödiga kg". Men vad de tycker spelar ingen roll, inte förrens de yttrar det negativt. Jag vill inte höra ngt negativt om ngt som jag är positivt inställd till. Mitt BMI säger "hälsosam", jag är inte modellsmal, inte heller vill jag vara det. Jag har absolut inga planer att tjäna pengar på mitt utseende.
 
Jag föredrar om folk istället fokuserar på min personlighet, och kanske ger mig konstruktiv kritik på den hellre än mitt utseende. För vissa saker kanske inte jag själv tänker på. Men eftersom vi lever i en så extremt utseendefixerad värld. Så jotack, jag vet hur jag ser ut- möjligtvis tror jag t.o.m det är "värre" än andra ser mig. Men jag tycker inte det ska vara så j*vla viktigt. Och jo, jag HAR varit smal, men samtidigt vet jag hur jag kände då, kommentarer om mig var mest om utseendet, jag vet hur det gjorde mig som person, hur ytlig jag blev. Jag skiter hellre i min vikt(även om jag vill leva hälsosamt, och o, det påverkar givetvis vikten) och mår bra, är en bra person, än bryr mig om vikten och blir en människa jag inte vill vara.
 
Så kommenterar du vad jag gör med min kropp, jag vad äter, eller osv, så uppskattas det INTE, jag äter vad jag vill, klär mig hur jag vill, färgar håret hur JAG vill. Kommenterar du vad jag gör med min kropp visar du bara hur ytlig DU är. ps. inte riktat till ngn speciell. Jag ville bara få tankarna "ut"
 
Nejmen titta, roliga naglar!
 
 
 

Hej Vinter!

Hösten verkar nästan redan ha kommit och gott. Det står (på min söta dator) att det är 5 grader ute, superkallt ju! Brukar det inte vara dessa temperaturerna i December? Alla löv har inte ens trillat av träden än, men i denna hastiga värme-försvinnande lär väl det inte dröja länge. Så länge de inte fryser fast då.

Lyckades dock få en mysig bild på en blomma häromdag. Good job nature, keep the flowers coming! Trotsa vintern tills början av November!

Nämen titta, blomman!

Till en vän

Hej vän!
Vet du att något du tar upp sådär hälften av alla gånger vi ses är hur mycket du avskyr "mobbare"? Mobbare som medvetet trycker ner någon annan, som säger förolämpande saker osv. De är så oerhört dåliga, och du har svårt att tro de kan ändras. Om du ser de du ansåg mobbade dig när du var liten vänder du ner blicken och undviker dem.

Du vill inte ha kontakt med dina gamla mobbare, och vem anser det är fel? Inte jag. Jag tror aldrig jag skulle säga till dig att du borde försöka "komma överens", "släppa det" eller liknande.

Men vad är det vuxna motsvarigheten till mobbing? Trakasserier väl?

Om jag då berättar att jag känt mig trakasserad av någon, är inte det lika illa som när du blev mobbad? Är inte personerna samma slags personer, personer du inte vill umgås med?

Varför umgås du då med de som trakasserat mig? Hur kan du se dem i ögonen, och ännu mindre kalla dig deras vän?

Sedan sätter du krav på mig, att eftersom de är dina vänner borde jag också vara vän med dem. Du säger åt mig att jag borde "sluta vara så dagis". Överdriver jag? För sist jag kollade var trakasserier ett brott, möjligtvis är det ett steg (lagligt) värre än mobbing.

Eller är det ok att vara vän med dem för dig, för det var ju inte DIG de trakasserade?

Jag har aldrig försökt förminska dina ord, dina sanningar. Jag har aldrig bett dig sluta bete dig omoget. Jag försöker verkligen sätta in mig i dina situationer, se saker från dina ögon, lyssna på dina erfarenheter och stått vid din sida. Jag var din vän när du blev mobbad, jag tog avstånd från mobbarna.

Varför har inte du gjort detsamma för mig?

Jag vet att du vill att jag ska "prata med dig i person", om sånna här saker. Men jag insåg nyss allvaret i detta, och jag är inte säker på om jag orkar prata med dig just nu.

*get up*

Nu är jag tillbaka!
Den hemska veckan är äntligen slut, tentan är inlämnad! Men tempot sänks inte för det, redan har nästa tenta kommit på tal. Idag har jag ändå valt att hålla kväll istället för plugga tills läggdags, det har varit så oerhört skönt!

Titta, bakelser!

*shut down*

Vill du nått?
Tyvärr
Jag är inte här för tillfället.