Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Du vet att du är fattig när..

När dessa sakerna räknas som lyx:
 • Kött(inte kyckling utan kött-kött)
 • Mjölk
 • Smör att steka saker i
 • Frukt
 • Bär
 • Även frusna bär
 • Youghurt
 • Färska grönsaker (vitkål räknas inte)
 • Ägg
 • (är det ens lönt jag säger fika-ställen?)
 • Nya pennor
 • Busskort
 • Frisör-besök
 • Bröd
 • Pålägg (som inte är leverpastej)
 • Vad som helst till fullpris

 

Det är dock lite illa när man inser att det hade kunnat göra att jag klarade mig ekonomisk en hel sommar är att sälja min älskade katt. Men då hade jag nog inte överlevt sommaren heller.

Ljudet av när man slår på en kudde

Som ljudet när man slår på en kudde. Föreställ er det, med lite mer "pang", och 40x högre. Så låter det när en kvinna blir påkörd. Nu vet jag det, nu har jag hört det. Skadad för livet nästan.

Dagen började som de flesta andra, förutom att idag skulle jag faktiskt gå hela vägen till skolan då mitt busskort gått ut ur datum och jag inte har råd till nytt. Efter ungefär 15 minuter hör jag det där ljudet sådär 20 meter framför mig, snett åt höger. Det låter inte alls lika hemskt som i filmer. Men när jag tittar dit ljudet kom ifrån ser jag en bil som stannat och något ligger framför den. Bara 4 meter från ett övergångsställe.  Först trodde jag det var en hund. Kanske en gammal blind man som försökt gå över gatan med sin hund, dock blev hunden påkörd. Men så var det inte. Jag gick närmre (för vägen till skolan krävde att jag fick förbi) och då ser jag det är en kvinna som ligger där, redan efter några sekunder hade det varit sådär 5-8 pers omkring stället. Jag kände inte behov av att gå närmre. Hade tilltro att de tog hand om situationen (efter jag såg att de ringde efter ambulans). De verkade försöka få kontakt med henne, röra henne, men det gick inte.

Jag tog inte en närmre titt, jag vågade inte veta om där låg blod. Dessutom skulle jag gå till skolan. Det tog 45 minuter. Jag kan dock inte minnas exakt vilka vägar jag gick, jag minns bara att jag var extra försiktig när jag skulle gå över vägar, för det ljudet var inget jag vill höra igen.

New Friend

..och den heter... Nervöst sammanbrott! Jag är sååå nära på att få det nu känns det som. Exakt ALLT som kan gå fel går fel nu!  Har missat asmkt i skolan pga sjukdom, har inte hört av ngt jobb, Sims 3 laggar så det blir ospelbart (ja, det är serious problem), jag kan INTE sjunga pga halsen är totalförstörd av allt hostande, mitt nya bredband (som är gratis i 3 månader...lite ljus i tunneln) har inte kommit än, och då bestämmer sig windows för att påstå att jag inte har äkta vara. Men windows har antagligen rätt, var ju inte världens mest pålitliga människa som fixade det till mig. Som om inte det var tillräckligt bestämde sig ett företag att skicka en sak jag beställt (men inte betalat för ännu) NU, sådär 3 månader efter jag lade ordern, fick mail att det var på väg, sen när den inte dök upp kom de med den fattiga ursäkten "så många beställde samtidigt så även om det stod den fanns i lager kunde bara vissa få den". Den saker skulle vara en present också. Jag hade nog hanterat detta bättre om jag hade lite mer social kontakt den senaste veckan. Men det kunde jag ju inte, för jag var sjuk.


nämnde jag att skaffa windows äkta vara ( och nedgradera mig 2 grader då): kostar 1000 spänn. De 1000 spänn jag inte har eftersom jag inte har fått sommarjobb, extrajobb ELLER sommarstudier.

Avslutar med att citera Snookie: WÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHH

Vi firar en vecka!

En vecka idag. Ja, vad ska jag säga? Jag trodde inte att det skulle komma så snart, ungefär två år sen jag kände såhär. och det är fruktansvärt! Hur tusan kan jag vara sjuk i en hel vecka? Eftersom smittorisken är hög (och jag dör om jag gör nått typ) så har jag bara suttit hemma hela veckan. I början kunde jag knappt resa mig upp. Nu bara hostar jag som tusan (ok, inte bara men ändå) och så fort jag gör ngt "mer" (ex. laga mat, eller dammsuga upp kanel 'long story') blir jag sjukt varm. Kunde det inte gått mer än 2 år, detta känns nästan värre än att vara kär. Bara nästan.

Eftersom det inte är ofta jag är sjuk i 1 hel vecka, och på mammas order, så åt jag lite sånt här:

jordgubbar med vit choklad

Detta är då smält vit choklad som jag doppade jordgubbar i. Oerhört gott.

och om ngn tänker klaga på att jag inte är så nogrann med nagellack: save it, jag bryr mig inte :D

Dålig aptit, sjukdom och musik

Det är i princip allt som händer för tillfället. Jag känner mig åtminstone vid liv nu, inte som när sjukdommen började. sjuksköterskan tyckte inte det var sådär jätteviktigt att veta om jag har en fruktansvärt förkylning eller influensa. Jag som alltid trott att influensa var värre.

Även om jag en dag bara fick i mig en macka och två gifflar (tro mig, för mig är det inte mat), så finns det en sak jag varit sugen på nu väldigt länge. Sushi. Jag är så oerhört sugen på sushi.

Så sjuk (och sugen på sushi), då ser man vilka det är som ställer upp för en, bryr sig om en, eller helt enkelt försöka hålla sig uppdaterade om en. Det är inte alltid de man förväntat sig.

Dagens sjuklinglåt blir Katy Perrys "Part of me":
http://www.youtube.com/watch?v=uuwfgXD8qV8&ob=av2e

Tiden läker alla sår...

.. men hur länge är det meningen att en ska behöva vänta innan man blir hel och fri igen?

Pojkvän?

Ok, jag är väldigt nöjd med singellivet. Men en sak fick mig att tänka på området "pojkvän". Hoodietröjor. Så nu ska jag göra en pro-con lista om vf det är bra/inte bra med pojkvän:
Varför en  pojkvän är bra att ha:
 • Kan sno(dvs. låna) kläder från honom (killars hoodies är så mkt mer bekväma än tjejers)
 • ..hmm..låt mig tänka... Kramar (kärleksfulla, förhoppningsvis)
 • ...regelbundet med kyssar (om han är bra på det)
 • ha ngn att sova med (ok, det kan man ha kramkompis till också, men vet ni hur svårt det är att hitta bra kramkompisar?!)
 • Vill ta hand om en när man är sjuk (om det är en bra pojkvän alltså)

 

 

Nackdelar med pojkvän:

 • Tidskrävande
 • Känslokrävande
 • Blir stökigare när man är 2 (och jag har en tendens att vara den som ofrivilligt  städar mest)
 • Sa jag känslor?
 • Han lär vara dålig på antingen kramar, kyssar..eller mer intima saker...
 • Sa jag känslor?
 • De lär vilja (om det är ett förhållande liksom) veta var det "är på väg". Dvs. Tänka på framtiden
 • Framtidsångest
 • Sa jag känslor?
 • Jag får enormt behov av att köpa nya kläder (vill inte gå på dejt i samma kläder som jag gått på dejt med ngn annan i. Borde jag få typ ängla-poäng för detta?)
 • Känslor
 • "Allvarligt prat" Alltid ngt som är allvarligt som man borde prata om
 • Kostar. Man måste göra saker (Är väldigt benägen att betala för mig själv, och ge presenter osv)
 • Sa jag tidskrävande? Inte bara för man "måste(vill) umgås utan även för det lär jku ta sig tid att åka till människan
 • Lära känna ngn ny helt "bra" är rätt ansträngande
 • Besvikelse. (bound to happen)
 • Anstränga sig för att "överkomma hinder" - blörk btw
 • KÄNSLOR

 

 

Ok, tror jag nöjer mig där. I mitt nuvarande liv ska det alltså inte finnas någon pojkvän!

 

ps.. om jag lik förbaskat trillar dig, påminn mig att inte visa honom detta inlägget ;)

ps 2. Om jag hittar en tjej ist, så får hon inte bli offended att jag utgår från att det e "pojkvän". Bara liksom: history has a tendency of repeating itself

Våren är nu

Åh, våren är här. Nykärkänslan infinner sig lätt igen, och kärleken sprudlar. Eller gör den det?

Du vaknar upp till solsken, och en tom säng. Du är stressad och måste göra dig i ordning snabbt så du går ut till köket för att slänga i dig lite frukost. Du öppnar kylen, noterar att osten har blivit en skidbacke igen. Du tar ut mjölkpaketet, där var inte ens mjölk till 1/5 glas(sist du tog mjölk var mjölkpaketen praktiskt taget full). Du får dricka vatten med helt för mkt järn i sig igen. Efter slängt i dig frukosten går du på toa. Någon hade tydligen glömt spola, och tandkrämstuben har blivit tryckt på mitten igen, inte slutet så allt blir samlat. Klar på toa sticker du och tar på dig jackan och skorna, du pasar på sätta x antal andra skor (inte dina) till rätta innan du går ut. Helt plötsligt känns vårsolen alldeles för stark.

Åh, jag är sååå glad att det inte är mitt liv. Visst, jag sitter här, nyligen med lite mindre feber och utan röst. Men fri från allt såntdär sambo-småsaker-att-störa-sig-på. Vissa kanske tror "hon var säkert bara sambo med fel person", men då är jag nog säker på att du helt enkelt inte varit sambo så länge ;) Jo, det var en man jag bodde med längst, men jag har delat boende med en tjejkompis också en gång i tiden, och det var minsann lika illa, om inte möjligtvis 5 gånger värre. Det kan ju bero på att det var 5 gånger smutsligare för jag av någon anledning inte kände mig lika tvungen att städa upp hennes saker(men åh vad det torterade mig med odiskad disk).

Våren borde vara en tid för nykärkänsla. Men akta er från att tro att de känslorna är starka nog för att bli sambos på. Det följer alltid gråa perioder efter solsken.

*stämpel*

Ok, nu är ni officiellt astråkiga! Så det så! ;)

Ikväll var ju iaf mkt bättre än plugg. Borde ha pluggat. Borde plugga i morgon också. Men antingen blir det det ena eller andra. Hoppas på det andra. För det ena kan jag ta nästa helg igen.

Kryptiskt? Nåja, om du inte var så tråkig kanske jag berättat mer ;)

Har en...

Jag har en "undrar vilka som stalkar (dvs.läser min blogg) mig" dag. Så alla som gått in på min blogg och läser detta MÅSTE kommentera med en signatur (så jag fattar vem det är, ingen annan behöver fatta- men jag).

Gör du inte det är du astråkig!

med reservationer för felquotat

"Omg, nu tror de vi är värsta fjortisarna"
"Skratta inte så högt!"
"Du kan replikerna utantill"
"du får inte lägga upp den på FB"
"min mobil håller på att dö.."
"en bild till.."
"det kommer säkert sluta med att vi tar det närmsta stället.."
"var låg nu den dära fotkliniken?"
"hade du tänkt att vi skulle gå till dig härifrån?"
"biff med kinesiska gröndsaker och fyra små rätter"
"Nej,jag är besviken på China Box..."
"Då äter vi efterrätt- cupcakes"
"två stora laktosfria ischai"
"Vi går bort dit igen..."
"Vad är det där?"- "jag vet faktiskt inte. Den är nog ny"
"du är också helt platt"
"är där en våning till`?"
"Alla designers är helt stolta typ... men jag tycker inte den är ngt speciellt.. den är typ lite futuristisk.." -"Wow, den var ju cool"
"haha, dör du nu?"
"Nej men du ser ju helt glad ut"
"oj, du har pinnar och allt.."
"bröd, bröd och mera bröd.."
"Leverpastej är så gott!"
"Ska vi gå då?"
"krusbär o päron och öpple"
"typ världens längsta dusch"
"strular i tunnelbanan"
"men ingen ser...." "- jag sa ju det..."
"här är faktiskt barnfamiljer.."
"någon gång i framtiden.." -när?" - " i sommar"


..Vi hade båda lilaKan vi inte bara?

Kan vi inte bara tycka om varandra. Inget bestämt, inga löften, inte brustna hjärtan, inga regler.


Jo, vi kan