Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Stora företag är läskiga!

Jo, jag tycker nog allt det. Tänk vilken oerhört stor makt de har. Liksom, jätte, jätte stor. Min första ordentliga tanken med "stora företag är läskiga", som kom nu på sistone var nog när jag läste om ett musik-företag. Det var nog YGentertainment som gruppen T-ara har kontrakt med. Jag tror det var 4 år gruppen hade tränat innan debuten, 4 år! Sedan hörde jag ett gruppen Girls Generation har väldigt strikta mat-regler. Exakt hur många kcal de får äta på en dag t.e.x. Men det var bara ett rykte.

Idag kom jag över detta "The Walt Disney Company currently has a trademark application pending with the US Patent and Trademark Office, filed November 19, 2008, for the name "Snow White" that would cover all live and recorded movie, television, radio, stage, computer, Internet, news, and photographic entertainment uses, except literature works of fiction and nonfiction" Kanske inte den mest säkra källan: http://en.wikipedia.org/wiki/Snow_White, men ändå. "Snow white" har varit en folk-berättelse, som antagligen fanns innan Disney själva fanns, hur kan de ta patent på det?! Liksom, vad händer med min älskade dikt "http://telomin.deviantart.com/gallery/25646322?offset=72#/d2jl8h1" i så fall?

Sedan är världens största ekonomier också företag, och då är länder inräknade i den statistiken. Vi har företag som är rikare än hela länder!! Hur tusan gick DET till?!

Eftersom företagen får så mycket makt, får vi ju hoppas (och försöka se till) att de tar ansvar, sätt press på företagen! Vi måste ha kunskap om företagen också, speciellt om vi vill jobba för dem. Du vill väl jobba för ett företag som har samma värderingar som dig? Skulle företaget säga att "ideologi" inte angår dem, ja, så tror jag de mest bara skiter i det! (Då kan vi nog räkna bort fair traide, ekologiskt osv..).

Nåja, nu har jag delat med mig av min rädsla för stora företag. Men det viktiga att notera är; jag tycker den makten de har är läskig, inte nödvändigtvis företagen i sig.

Ni behöver inte snoka- jag har gjort det åt er!

Badrumsskåpinlägg

Ni behöver inte snoka i mitt badrumsskåp, jag har fixat det till er. Det är inte perfekt, som ni kan se på bilden nedanför. Jag har blandat märken, produkter för olika hudtyper, och där finns produkter med paraben som jag upptäckte till min förskräckelse innan.

 

Eftersom det inte alls, inte ALLS såg bra ut bestämde jag mig för att gå på jakt efter parabenfria produkter. Istället för min förra handkräm har jag nu införskaffat Natuvives  handkräm (med papaya doft för de som är intresserade).

 

Idag gick jag till Body Shop med hopp om att de hade en serie hudvårdsprodukter som skulle kunna passa mig, och vara parabenfria. När jag skulle få hjälp fick snarare jag utbilda tjejen som skulle komma och hjälpa mig. Dagens citat av mig: ”Ja, det är paraben i era vitamin-E produkter”, ”Nej, det finns inga parabener i er Tea Tree serie”. ”Jo, det finns Methylparaben i er Vitamin-E serie”. ”Va? Tvättar du dig runt ögonen med TVÅL?!”. Jo, de alla var till den trevliga (men antagligen inte lika kunskapssökande) anställda på the Body Shop. Jag anser fortfarande att jag borde fått anställning där. Men, jag ska fortsätta söka! Vilken tillgång jag hade varit för dem, och tänk vilken kunskap jag hade kunnat få genom att jobba där. Det är inte första gången jag tänker "det borde varit jag där" om ett jobb. Ibland hoppas jag att lite arbetserfarenhet hade kunnat trilla ner från himlen, det är ju svårt att få när jag aldrig får jobb.

 

Gick därifrån med exakt det jag hade tänkt mig- En ny ansiktsrengöring. Sedan fick jag även 2 stycken prova på saker, alltid en fördel (de också parabenfria).

Var det så ostabilt då?

Jag förstår det faktiskt inte. Hur kan det finnas så många människor, som är skilda, trots de har små barn?
Låt mig göra en lista på orsaker jag tror det kan bero på:
 • De skaffade barn för de började bli nojjig med åldern att de inte skulle hinna, utan att tänka på alla de andra faktorer
 • De skaffade barn innan de blev sådär "tajta" som man borde vara när man skaffa barn (tycker jag)
 • Kanske den ena ville ha barnet mer än den andra, så behöll de barnet, men de hade redan börjat gå ifrån varandra i "vad jag vill ha i livet", och då kan det bli svårt att hålla ihop
 • De var inte beredda på hur svårt det är med barn, och de trodde felet låg i den andra, inte hur de hanterade situationen
 • Den ena kom på att den andra är ett asshole (nu kanske ni tror att detta borde ligga under att de inte var tillräckligt tajta, men tro mig. Assholeness går att dölja VÄLDIGT bra, men givetvis kommer sanningen alltid fram till slut)
 • Den ena kanske BLEV ett asshole efter de fått barn

Jag har inget problem med ensamstående föräldrar i sig. Men då föredrar jag om de valt det från början. Inte att de planerade att vara med sin partner, och sitt barn, ha sin fina familj, som en familj, för alltid. Så blev det inte så. Det är för sorgligt.

Taking care of your skin


Avstickare först:
Egentligen, så ville jag inte skriva någonting här, ungefär någonsin igen.

För, jag hade kunnat vara död. Ja, jag vet "det hände inte". Ett skrik efter hjälp som aldrig blir hört. Om man nu akut ber om hjälp, och personen kanske inte får meddelandet meddetsamma. Skulle du inte höra av dig så snart du bara kunde, liksom bara för att se så någon du påstår dig bry dig om inte dött? Inte, nehe, då handlade nog detta om dig. Btw. Du är en dålig människa


Till ämnet:
Ja, då jag fann "parabener" i mina kära The Body Shop produkter (eller ja, i innehållsförteckningen) blev jag lite nojjig och började gå igenom mina produkter hemma: Body shops ansiktsprodukterna- parabener, Nivea- parabener, l'oreal- parabener. Bara en jag inte fann parabener i, och det är min l'oreal ansiktsskrubb. Men jag kanske inte läste så noga.

 

För att istället hitta ett bra, stabilt, hälsosamt märke började jag kolla runt lite på nätet, fick länkar av en kompis osv. Dissade ett märke för det hade ful design (mina observationer säger att ful design, enligt mig, betyder att produkten även har äcklig doft), ett annat för det var så dyrt, det tredje för det hade tre saker där det stod ”alchohol” bland innehållsförteckningen. Alchohol ska torka ut huden har jag hört.

 

Efter lite artiklar hit och dit, fann jag denna:

http://www.healthfoodemporium.com/index_dangerous-ingredients.php

 

Cosmetik-ingredienser som är farliga(vill ni veta varför de är farliga- kolla länken):

Sodium Laurel Sulfate

Alkylphenol Ethoxylates

Benzene/Benzoic Acid/Benzyl Benzoate

Coal Tar

Methyl, Propyl, Butyl and Ethyl Paraben

Dibutyl Phthalate (förbjuden i EU)

Diethanolamine (DEA), Triethanolamine (TEA)

Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea  (”Two trade names for these chemicals are Germall II and Germall 115.”)

Formaldehyde

Fragrances (Kan vara blanding av över 200 kemialier)

Isopropanol/Isopropyl Alcohol

Lead Acetate

Mercury

Methylisothiazoline, or MIT

Parabens (Isobutylparaben, Butylparaben, Methylparaben, Propylparaben)

.

Petrolatum

Petroleum Distillates

Phthalates

Propylene Glycol

PVP/VA Copolymer

Sodium Lauryl/Laureth Sulfate

Stearalkonium Chloride

Synthetic Colors

Synthetic Fragrances

Utmanar er att hitta en enda hudvårdsprodukt som inte innehåller någon av ovanstående!

 

Mitt råd till er(eller tekniskt healthfoodemporium): “Don't be fooled by high prices or marketing hype. You must check the ingredients on each product if you want to avoid the harmful effects”


(http://www.healthfoodemporium.com/index_dangerous-ingredients.php)

Severe case of doubting "ever lasting love"

Ja, jag vet inte varför de flesta rubriker jag skriver blir på engelska, men nu är det tydligen så. Hoppas ni står ut.

Ja, mitt "trött på kärlek"-s humör fortsätter. De senaste dagarna har jag verkligen tvivlat på om det finns en stark kärlek, såndär "äkta" kärlek, som kan hålla tills, ja ni fattar... utan otrohet eller annat oerhört mögigt(ex. att det inte verkade som ett kärlekspar som ens var kära). Jag vet personligen inga sådana fall. Är tacksam för att folk är ärliga om saker, men är lite ledsen för det där hoppet jag haft för mänskligheten och kärlek försvinner allt mer.


(typ)Alla säger att kärleken är det största i livet, men varför kan ingen ta ordentligt hand om den?
Betyder det att människor inte kan ta hand om något alls? Om de inte kan ta hand ordentligt om det som betyder mest för dem. Nej, det fattar jag inte.  Jag säger inte att jag är bättre, inte alls, men å andra sidan, jag tvivlar ju på hela fenomenet, eller hur?


Har tyvärr inget foto till er idag.

Elanvändning

Så här kan vi alltså se vilka som är bland de största elektrisitet-bovarna:
http://www.stumbleupon.com/su/2v0edM/apod.nasa.gov/apod/image/0810/earthlights2_dmsp_big.jpg/

Dagens citat, by me:
It's not about finding out who you are. It's about finding out and making yourself the person you want to be

To do when...

What to do when: Your ex is moving in with someone else (and you know he cheated on her, several times):

Människor är....

Människor är:
 • Falska
 • Hypocrits
 • delusionerade
 • för trångsynta
 • för konservativa
 • för frisläppta
 • för högljudda
 • för tysta
 • för hemlighetsfulla
 • för avslöjande
 • för ärliga i vissa specifika situationer (har du inget snällt att säga? Säg inget!)
 • för fulla
 • för nyktra
 • för snabba
 • för långsamma
 • för asiatiska (kulturvis)
 • för svenska (ser det bara som en kultur)
 • för snobbiga
 • för carefree
 • för långt bort
 • för nära
 • för distanserade
 • för kalla
 • för egoistiska
 • försvunna....
Vill bara hoppa på tåget nu, så långt mitt busskort kan ta mig. Mitt problem är, det finns bara Starbucks påMalmö C.....

Överreagera inte

Nej, jag orkar inte med drama, inte ALLS.
Mitt liv ska nu vara en drama-fri zon. Alla som kommer med drama släpper jag inte in, drama som händer släpper jag ut,
Har inte varit såhär trött på år. Men det är bra, det är positiv trötthet jag känner idag. Förhoppningsvis i morgon med. Klockan är bara nio, men jag ska nog gå och lägga mig, det bara känns så RÄTT:
Natti!

I just need to say this one thing

I miss him so much, it hurts.
Rekommenderar: The Melody- Sad thing http://www.youtube.com/watch?v=-tJ56yJvdQw

Tivsfördriv at its best

Saker att göra när du vaknar tre på natten:

-          Spela wordfeud

-          Vinna en wordfeud match

-          Kela med katten

-          Kolla koreansk dramaserie

-          Äta frukost i lugnt och ro

-          Dricka havre-chai (mer om detta i ett kommande blogginlägg)

-          Leta fram en skjorta/blus du inte använt på 1-2 år eller så (för den satt inte så fint när du vägde mer)

-          Bygg ihop en outfit du aldrig haft förr

-          Faktiskt ha tid till att vaxa ben och armhåla- och faktiskt göra det med!

-          Prova det dära nya shampoot och balsamet och bli positivt överraskad att ditt hår faktiskt kan vara så lent

-          Platta luggen och sätta upp håret, sen byta håraccesoar 3 gånger innan du bestämmer sig för att inte ha någon alls

-          Leta upp någon svart sjal du kan ha till rosett

-          Knyta om din rosett sådär 8 gånger

-          Sitta uttråkad i 20 minuter

-          Ge upp och gå till bussen (och ta med sopor)

-          Vara i skolan nästan en timme innan lektionen börjar (och då hann du även köpa en red bull och nötter för att ha en chans att överleva den otroligt långsamma och tråkiga skoldag du har framför dig)

Nu när jag tänker efter var det nog bra att jag fick en egenstund på morgonen, och har haft tid att bli på rätt gott humör ändå, annars hade jag ALDRIG överlevt dagens lektioner(man måste först och främst vara väldigt alert, annars kan man inte ens uppfatta vad den irländska lärarens ord).

 

Strax börjar det, och min fot har REDAN somnat!

edit after school: Jag överlevde! Dock gick ännu en red bull till, ytterliggare en chai och lunch.