Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Obsessions

"Sunday, wake up, give me a cigarette.
Last night's love affair is looking vulnerable in my bed
Silk sheet, blue dawn, Colgate, tongue warm
Won't you quit your crying? I can't sleep
One minute I'm a little sweetheart
And next minute you are an absolute creep

We've got obsessions
I want to wipe out all the sad ideas that come to me when I am holding you
We've got obsessions
All you ever think about are sick ideas involving me, involving you
//
We've got obsessions
I wanna erase every nasty thought that bugs me every day of every week.
We've got obsessions
You never told me what it was that made you strong and what it was that made you weak

We've got obsession
That made you weak
Made you weak

Sunday, wake up, give me a cigarette
Last night's love affair is looking vulnerable again "

-Marina and the diamonds- Obsessions

o jag bara *poff*

För de som inte vet, när jag ska ljud-ge något som bara försvinner, säger jag *poff*, eller skriver det som jag nyss gjorde. Så, var har jag varit, vad har jag gjort, varför har jag inte uppdaterat.
...Har du verkligen med det att göra? ;)

Jag kan säga såhär mycket: Jag var på Fuerteventura och det var underbart!
Blev lite solbränd trots jag hade solskyddsfaktor 30 och 50 hela tiden! Kunde bada i poolen och sola. Fantastiskt

I nöd och lust

Ja, eller något.
Det handlar om mina vänner. De där som är lite extra underbara, de där som fortsätter springa trots de nått "the finish line", de som SER till att vara där för en, och inte är det "för de inte hade ngt annat för sig".
Jag har tur som har sånna vänner. Jag hoppas att det märks att jag uppskattar dem och allt de gör för mig. Jag hoppas även att jag är där lika mycket för dem (självinsikt kan vara svårt ibland).
Kålle och Chai får illustrera det(det=fin vänskap). Sade jag det förresten? Chai är tydligen en pojke, haha. De var så söta ihop. Det började spännande, och till slut var de såhär (dock var Chai initiativtgaren för det mesta).

Back to basics

Jo, det tjänar väl alla på? Eller iaf, jag och jag- win win situation. Mer skönlitteratur och datorspel- mindre shopping. Eller ja, jag försöker minska på shoppingen. Känns som jag hinner med så otroligt mycket nuförtiden, med vänner, shopping, läsa, spel mm. Å andra sidan sover jag ju inte särskilt mycket, haha.
(lite ränder i bilden, var för jag inte hittade prt scr på syrrans dator så fotade med min mobilkamera xD Detta var då innan hon ((karaktären)) bestämde sig för att bli magiker)
...
Eftersom jag spelat mer på sistone kommer min "nördvocabulär" fram också, så det får ni vänja er vid,och nu när ni är varnade kan jag ju lika gärna säga det jag nyss kom på (innan det med nördvocabulär). Jag funderar på att ge mig själv en blogg-quest. "Jakten på den perfekta chai:en", vilket skulle ge mig en perfekt ursäkt för att småfika också. Win-win igen.

Jag har funnit the holy grail!

Ja, i min världsbild då....och det är:
Världens godaste chailatte (hittils), den är alltid perfekt skummad, med alldeles lagom mycket extra kryddor på. Ja, jag vet inte vad mer jag ska säga. Ni får helt enkelt åka dit och prova den, om ni nu också tycker om Chailatte(annars kan det ju vara). Jag vill egentligen inte presentera saker via min blogg, göra reklam (obetalt). Hmm. Ska jag säga eller inte? Ni kan väl be om att få veta ifall ni vill istället, så får ni en bild här :)
Åh, jag måste bara komma på vilken chai-mix de använder så jag kan göra iaf något liknande hemma! Har ju redan en mjölkskummare (och äger ingen mikro), jag är allt en chailattetjej jag!

Dagens matfrossa

Eller rättare sagt, gårdagens
Dagen till ära, eller bara för att. Så bestämde jag mig, eller snarare upptäckte, att jag var oerhört sugen på äta buffé, kinesisk sådan. Så det gjorde jag. Hade inte ätit någon frukost så kunde kränga i mig extra mycket, vilket ni ska få bildbevis på:
Eller inte. För tydligen ville min dator inte spara dem i JPEG format (vilket jag hade valt), utan gör dem till en "file" istället, som givetvis inte går att öppna med något program. Då detta hänt förut vet jag att datorn senare kommer till sitt förnuft.
Så länge kan ni nöja er med detta foto:

Ursnygg!

Jo, jag. Totallt ursnygg. Klockan är kvart i två (på natten) efter tre dagars extrem-pluggande på en rapport. Men jag är inte sarkastisk. Har en fantastisk hair-day, och jag tycker jag mognar (blir äldre) på ett väldigt snyggt sätt. Nu infinner den "vuxna" looken sig lite, den där man undrade när man var 16 "kommer jag någonsin att se ut som en kvinna(i ansiktet)?". Ja, tydligen. Jag gillar det.
Jag är inte längre en totalnaiv 16-åring. Det var skönt det med. Lite naivitet har jag väl kvar (jag kallar det för "hopp för mänskligheten"), men jag blir äldre, visare, klokare och tydligen även snyggare. Det gör faktiskt mig inget alls. Fy vad skönt det känns just nu!
På tal om saker som är snygga(re) när de är äldre tog jag detta fotot idag:
(fotot vill givetvis inte samarbeta- gör ett nytt försök nästa gång jag har tid)
Update:

Kärlek och sånt

Det är så mycket kärlek i luften nu, folk blir sambos, folk börjar dejta en "supertrevlig" person, folk går runt och blir kära, folk hittar sin "stora kärlek".. tror dem iaf.
Jag totalt avskyr det. Kärleken gör mig sådär lätt illamående. Jag vill vara ruska om alla och skrika "äkta nykär-föralltid-kärlek är en illusion!", ruska om dem tills de inser att äktenskap och nykär är ingen addition. Inget "för alltid" äktenskap iaf.
Nej, jag tror det är mer, överlevnadsinstinkt, lojalitet, ärlighet. Inget av det har egentligen med "kär"-delen att göra.
Låter jag pessimistisk? (stavas det ens så?). Antar jag är det, realist blir pessimisst.
Trots min negativa inställning kan jag ju givetvis ändå inte hjälpa att bli påverkad av känslor. Jag är trots allt endast människa. Jag är även lite materialist, så drömmer även om fina guldringar.
T.ex. på guldfyns hemsida så bara älskar jag dessa:
(Bilden är från guldfynds hemsida) Denna påminner mig lite om snö. Jag+snö=bästa känslan
(fotot från guldfyns hemsida). Jag vet inte varför, men desas tilltalar mig på ngt sätt.
Läste nyss (igår) ut boken "The debutanteé divorceé", jättebra. Rekommenderar den verkligen. Trots de många misslyckade äktenskapen som nämns i boken, blir jag inte avskrämd av äktenskapstanken, snarare tvärt om. Varför inte bara gifta sig om man nu ändå ska bo ihop eller gå runt och vara sådär superkära och lämna hälften av ens kläder hos sin partner? Först, man får ha fina smycken, skryta om sitt "perfekta" liv och värsta feta festen med massa presenter. Ovanpå det tryggar man sina egendommar, iaf relativt. Man kan alltid säkra sina tillgångar (om man nu har några) och egendommar liiiite mer.
Om man nu är jättemycket emot äktenskap, men ändå tänker bo med någon, var inte dumma. Skriv samboavtal, även om ni litar på varandra nu, kan det ändras. Dessutom är/borde de ekonomiska delarna skiljas från de känslomässiga. Jo, jag har läst juridik, iaf en kurs :)
Nej, bara för jag inte är helt anti de juridiska bitarna, och anti känslorna, men gillar ringar. Betyder inte det att jag går och väntar på det just nu (så mina vänner kan bara helt enkelt låta bli att spekulera kring detta).
Nejmisann. Jag borde nog återgå till plugget nu.
Vet det finns de som gått och längtat efter en blogguppdatering från min sida, jag hoppas det är en vän och inte någon crazy stalker(alternativ till stalker är: nyfiket ex).
och just det ja, gott nytt år, god fortsättning o whatever