Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Lite elak...

Har lust för att vara lite elak, en tendens att sparka på den jag slagit ner (inte bokstavligt talat). Så låt mig lista en elak lista om varför jag dejtat kineser:
 • Hittade inga koreaner
 • Vill lära mig laga kinesisk mat
 • Den totalt ytliga fakorn, de är heta
 • Som en utmaning
 • För att trotsa normen
 • För att jag i framtiden vill ha ett asiatiskt (eller iaf halvt) barn
Och ja, kineser i PLURAL!
***Det är inte rekommenderat att blogga med hjärnskakning och agressivitet******

Nattens händelser

Tro inte ni får någon rapport. Jag är inte helt säker på vad som hänt själv. Men två saker är klara, jag har ett stort blåmärke på högra knäet, och möjligtvis hjärnskakning och sitter ensam i min lägenhet och vill sova (dock ska man inte vara ensam när man fått hjärnskaning), but who cares, right?

När vi inte längre förstår varandra

Ja, det händer, såklart är det svårt att undvika, när en och ens vänners liv går i olika riktningar. När vi byter värderingar, och helt plötsligt står vi på varsin sida staketet. Men jag tycker mitt gräs är grönast, och du tycker ditt är det. Givetvis, ingen av oss har någonsin fel (mig/dig då). Saker vi störde oss på förr, kan vi inte längre prata skit om, för vi både gick till en annan hage. Ja precis, ingen av oss är kvar i den förra, vi båda tog ett steg längre bort.

Men vad ska vi göra nu? Vi börjar prata, men kommer inte överens. Jag försöker hitta en bro, som vi kanske kan stå i mitten på, jag vill inte gå hela vägen över, jag trivs här. Jag hittar en bro, men du vill inte se den (Jag tar ett steg över hälften, så funkar det nästan, men känns som om jag sviker mig själv). Så vi kan inte komma överens. Vad gör vi nu? Jag vill inte bråka. Ska vi i smyg tycka den andra är oförstående? Ska vi kanske blogga om det? Ska vi försöka glömma bort att det någonsin hände? Vad gör vi när det kommer upp igen? Vi vet ju båda att det är du som följer de traditionella tankenormerna, därför är det jag som är norm-förkastare, moral-anarkist (ok, kanske lite överdrivet), men du förstår vad jag menar? Eftersom du följer normerna, men inte jag, är det du som måste försöka skapa förståelse för min situation och mitt tankesätt om detta ska funka.

Om det inte fungerar, vad gör vi då?


Foto på fika. Latte Macchiato och chokladbollen var mina! :)

OBSOBSOBSOBSOBSOBS!!!
Detta inlägget handlar inte om någon särskild, det är tendenser jag sett på många ställen, med många personer, kombinerar de olika lite i detta inlägget. Så ta inte åt er för hårt, men fundera på det! :)

När jag ser koreansk dramaserie tänker jag på...

Det är så många saker jag kommer att tänka på när jag ser en koreansk dramaserie, just nu ser jag Goong med Yoon Eun Hye i huvudrollen. Tänkte lista några av de saker jag har tänkt på när jag sett den:
 • Det är nog inte helt fel att ha två koreanska killar som gillar en, som kan komplettera varandras egenskaper
 • Yoon Eun Hye är så söt man kan inte låta bli att tycka om henne
 • Önskar killar jag träffat hade en mamma som sade till dem att behandla mig bättre. Visst, något ex hade en mamma som var bra, ibland, men hade ju inte skadat med någon som inte var helt egocentrerad och fokuserad på sig själv och sin son och fast vid gamla värderingar. Vad är det med mammor och gamla värderingar egentligen?!.
 • Det finns fler koreanska frisyrer jag vill kunna göra
 • Jag måste ha längre hår för att lyckas med de andra frisyrerna
 • Min kompis hade rätt om att jag har rätt asiatisk frisyr när jag plattat håret
 • Jag har hittat en "ny lugg" jag vill ha
 • Det finns rätt många känslor, och situationer som man känner sig unik i, men som antagligen hänt väldigt många, tyvärr.
Så avslutar jag med något helt annat, en mysig bild från Helsingborg, där många söta kinesiska killar kommer ifrån, ack, om de bara varit koreaner(mest för språkets skull) ;)

Irrationella rädslor

Här kommer jag lista de irrationella saker jag är rädd för, eller tycker är obehagligt hos män:
 • Långa män! (Jo, det är överst för det stör mig mest)
 • Överklass eller snobbiga (jag tror kostymnissar väger upp), det bara funkar inte i kommunikationen då
 • Skalliga män
 • Smutsiga  öron
 • Misstänksamma dofter (den dåligt "misstänksamma" då)
 • Macho-män
Går ni nu och tror att jag går och undviker vissa människor pga detta,- ja, då har ni rätt! Ibland kan man dock inte påverka vem en ska/måste träffa, och då kan det komma sig att jag lär mig faktiskt känna personerna, dock är mina ovanlistade punkter något som jag faktiskt känner ett obehag av ibland, kvittar hur snäll en person är (och vill vilken grad de uppfyller punkten). Säkert någon som känner träffad av något här, men känner ni mig och jag umgås mer er, ja, då behöver ni väl inte bry er om den, eller hur?
Kände bara för att visa att man KAN ha irrationella rädslor, som är lite mysko, så länge man vet att de är irrationella och försöker överkomma dem (iaf lite) så är det lungt. Sen jo, en kombination av flera av sakerna är värre!

Hade egentligen tänkt skriva något lite vettigare, men glömde bort vad det var, så ni får detta istället.
För att väga upp det "negativa" från förra delen kan jag göra en lista på saker jag faktiskt blir glad av eller tycker är trevligt hos män:
 • "Universitetsstilen", kallar jag det där, när en kille ser ut som om han pluggar på universitet, ser ut som att han tänker och filosoferar mycket. De har oftast stora glasögon, lite smått skäggstubb (eller kort skägg vad det nu borde kallas), och lite alternativa (?) kläder, en distinkt klädstil som jag finner snygg.
 • Välklippt frisyr, ska gärna vara lite längre, men inte längre än axlarna.
 • Ja, alla vet nog denna, att vara öst-asiat och ha kvar en kultur (definitivt kinesisk matkultur) tycker jag är jättetrevligt
 • Om en kille har en mer "mjuk maskulinitet", inte är såndär macho-kille.
 • Inte överklass, inte arbetarklass, kanske medelklass? Någon som har universitets-tänkande, eller kan tänka "ordentligt", resonera på ett bra sätt, men inte är snobbig eller liknande.
Jag kanske gör en liknande lista för egenskaper/utseende jag blir tycker är obehandliga/bra för kvinnor också i framtiden. Men det är framtiden. Om ni tycker något är oklart, fråga inte! Knappast så jag satt och tänkte ut detta en längre stund, bara lät det flyta på.

To do list when u miss an ex

- Listen to Adele, preferable these:
http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&ob=av2e This one to cry to, cry a LOT, and you'll think of what an asshole he was.
omg, nu började jag skriva på engelska igen. Måste sluta med det. Tänker fortsätta på svenska,
Sen ska du lyssna på: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=JS2kenvaIuo - forsätt gråt. För nu vet du att han träffar någon annan, och det gör ont som fan även om du själv börjat träffa andra. Men sen vet du att du ändå är mer människa än den andra tjejen, för det höll inte med honom eftersom du inte är den som kuvar dig för hans åsikter när dina borde ha lika mycket värde. Sen tänk, det finns säkert någon kille som har alla hans bra egenskaper, och har bättre värderingar. Men denna låten får dig ändå att minnas hur underbart ni hade det, så gråt, det är okej.
Nu har du gråtit tillräckligt, dags att börja hata honom, för inse: Han är ett jävla asshole och kommer aldrig ändras. Dags att lyssna på denna, ok, du får gråta lite först, så länge du är bestämd att verkligen gå vidare när låten slutar. http://www.youtube.com/watch?v=pufx9Cq_TOQ&feature=related
Gå, eller spring, ifrån honom, ifrån allt. Bara lämna det bakom dig. Du behöver inte det.

Vänta...vad var det nu?

Ok, min dygnsrytm är lite konstig för tillfället. Vilket antagligen påverkar mitt minne. Tittade nyss på klockan and my mind goes "HERREJÄVLAR ÄR KLOCKAN SÅ MYCKET?!". Borde verkligen fortsätta med den tentan jag avskyr, hoppas lite att den bara ska skriva sig själv, haha, tänk om det kunde vara så bra?

Svårt att veta vad man ska säga utan att avslöja för mycket. Ingen vet allt nu. Ingen kan någonsin få veta allt. Nyfiken? Här får du en bild...(som defititivt inte säger mer än ord)

God morgon!

Åh, jag vaknade vid sex-tiden i morse, och kände mig helt utvilad! Nåja, det var ju inte endast tack vare mig själv. Men ändå. Vad förvånad jag sedan blev när jag såg att det faktiskt finns andra människor som också är vakna då, haha.

Försöker komma på vad som skulle vara en bra belöning om jag hinner bli klar med allt skolarbete i tid, hmmm.. förslag?

Nejnej, men regeln gäller inte ifall....

Vet inte hur jag kom att tänka på det (jo, det vet jag visst), men iaf kom jag att tänka på alla sånna ursäkter folk tar till när de varit otrogna (otrogen enligt bestämda regler eller sammförstående i deras förhållanden). Jag ska ta upp några av de "undantag" jag stött på som folk sagt (vänner, ex, osv.):
- Jag var full och minns det inte så bra
- Jag trodde vi var på paus (ok denna snodde jag från H.I.M.Y.M, har jag för mig iaf)
- Men det var inte jag som tog initiativet, det var hon/han som sex-förslag-smsa mig!
- Enligt lag är jag fortfarande singel om jag inte gift mig (ok, denna har jag ingen direkt eller indirekt erfarenhet av, men kan föreställa mig att den används flitigt)
- Vi hade ju bråkat, jag trodde det skulle ta slut
- Jag skulle ju ändå göra slut med min partner, nästa månad
- Det var ju inte sex(som i penetrationssex)!
Tydligen är det inte "lika illa" om ovanstående gör det. Men kom igen, kan ni verkligen ljuga för er själva så bra?

Ni har ändå:
-Tekniskt varit otrogen
- Svikit er partner
- Antagligen ljugit om det också, eller ljugit delivs*
(ok, ibland bara känner jag för att kladd-rita i paint) Namn: When a world falls apart
* Att modifiera sanningen så saker inte ska låta lika illa borde räknas som "lögn", men eftersom detta inte verkar hända i dagens samhälle får jag klassa det som devlis lögn.

The beauty of bromance

Nå, inte för mig iaf, för jag får inte vara med :/
*Tjurig idag*

Det gör typ sådär.. lite ont i själen

ok, nu tror jag inte på själen i biblisk bemärkelse. Men jag saknar Chai så jäkla mycket. Den überknäppa jättesöta kattungen.
http://www.youtube.com/watch?v=9Aq7JvNSudE&feature=context&context=C38261d3UDOEgsToPDskIIeDe7QZz26exxQMnGy60t

Keep on surprising myself

Ja, nu vet jag ju inte varför titeln blev på engelska, men så kan det gå ibland. Igår gjorde jag något jag nog aldrig trott jag verkligen skulle göra. But I did. Jajaa, så vissa som säkert stalkar mig är givetvis jättenyfikna, den ena vet säkert vad jag gjorde, för jag skrämde skiten ur honom. HAHA! HAHAHAHAHAHA. Ursäkta, men den minen var totalt oslagbar som jag såg. Totalt. Oslagbar. Så otroligt att jag måste göra grammatiska fel.

Om någon nyligen börjat läsa min blogg kan jag ju förvarna; det kan vara någon annan jag skriver om än den du tror, bara så du vet...

Jag gillar även att vara smått kryptisk, så jag kommer inte att avslöja så mycket mer än gårdage förutom att den var awesome. Jag kommer säkert inte berätta för alla som undrar (om de nu faktiskt undrar vad jag gör o läser min blogg istället för att faktiskt fråga mig in person), men vissa få vet.

Funderar på om jag har något viktigt att säga, men nej. Små saker-just vad min blogg ska handla om- är vad gör allt så jävla bra.

Päronträd

Killen jag inte vill dejta

Jag hade skrivit ungefär 2 stycken på inlägget, relativt bra skrivet också. Sen kraschade datorn och allt försvann. Så nu ska jag bara ta upp "det viktiga".
Många killar är mycket mer nördiga än tjejer och ibland förstår de inte det. De kan även ha svårt för om tjejen är bättre än dem (har hänt mig några gånger) på datorspel/tvspel/spel what so ever, men det hade varit rätt illa om killen reagerade såhär, om man inte var lika bra som honom;
http://www.youtube.com/watch?v=UVFbs_hAJrc
En sådan kille hade jag verkligen inte velat dejta..
Sen finns det ju killar som tror att bara för tjejen även gillar spel så tycker hon det är ok att när de är sambos att han sitter och spelar hela tiden. I mina förhållanden; inte ok. Jag hade inte bott med personen om jag inte vill umgås med honom. Visst, jag kan spela också och umgås genom de, men inte hela tiden. Vilket jag även uttryckt i följande: http://telomin.deviantart.com/gallery/25646322?offset=24#/d31ipdz
Är väldigt tacksam att jag bor själv.