Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Men då är du väl kär?

Nej, nu klarar jag inte mer! Nu måste jag få skrika ut det, men jag tror det gör sig bättre om jag skriver det här (och slipper bli vräkt för jag skriker i lägenheten).

Jag är trött på att folk förväntar sig att man ska bli kär och få känslor för folk till höger och vänster. Ifall jag börjar träffa någon är de första frågorna jag får "är du kär?". MÅSTE man alltid vara kär? Kan man inte få umgås med någon UTAN att vara kär? Jag får ju även bara frågan också när jag umgås med en ny kille, aldrig någonsin när jag umgås med en tjej. Åh alltid dessa förutfattade meningar.

Det känns som om det finns en sånhär allmän uppfattning bland folk att man måste skaffa känslor för någon inom 3 träffar, bland vissa man träffar så har de lyckats skaffa några slags känslor inom loppet av 1 träff(hur fan lyckades dem med det?).. Nu är jag så jävla trött på det. Ja, jag må kanske vara känsloskadad, känslodöd, alla Känslo"någonting negativt" du kan komma på, Men kan inte jag få vara det? Måste du förvänta dig att jag ska vara som alla andra?

Nej, jag tänker inte försöka vara som alla andra, jag VILL inte vara som alla andra. Jag är så trött på alla ska dela upp allting i "rätt och fel". Funkar jag inte som alla andra är jag "fel", men fine, tyck du att jag är fel, men låt mig vara det! Försök inte övertala mig om att "nej men tycker du om honom och träffar honom så ofta kommer du få känslor" eller "Jag tycker om dig så du kommer tycka om mig snart också" eller "Men bara ha sex med honom då". Men nej! Jag tänker inte tänka på "rätt" sätt. Jag tänker inte anpassa mig efter dina mallar hur saker ska vara, och jag tänker inte låtsas som att jag tänker så heller.

För det gör jag inte. Jag tänker som jag tänker, kanske i framtiden kommer jag tänka på ett annat sätt. Men just nu tänker jag som jag tänker, och vill du ge mig "råd" eller prata med mig om mitt liv får du tänka utanför dina facit, för jag har kastat regelboken.

Julkonsert!

Idag är det konsert i kyrkan där jag kommer sjunga med min kör. Nej, jag är inte religiös, men sjunga där får jag lov att göra ändå (ja, min körledare vet att jag är ateist),

Det ska bli supermysigt! Vi tränade för fullt här hemma igår:

Ta den svåra vägen

Du vet hur "de" alltid säger "Det är den svåra vägen som är den rätta vägen"? Visst brukar det stämma?

Hur kommer det sig då att du tar den enkla tankebanan?
Du vill ha en svart docka i TV, och du vill ha pepparkaksgubbar.
Men visst kan du tänka: Att reproducera negativa stereotypiska föreställningar om vissa etniska grupper är hämmande mot jämlikhetsutvecklingen och även rasistiskt. (Detta är den förenklade versionen av lite mer komplicerade tankegångar).

Men nej, jag tycker inte att en svart docka i sig, eller är pepparkaksgubbe i sig är rasistiskt. Grejen är vad folk gör med dem.

Nu har jag försökt leda in dig i lite mer avancerade tankegångar än du är van vid, om du fortfarande inte förstår så uppmanar jag dig att ta den svåra vägen och söka mer kunskap(kanske istället för att lämna en arg kommentar eller annat verkligen inte bidrar med nått alls, böcker om intersektionalitet rekommenderas)!

Förresten, God Jul alla! :)

"404 error"- sidan finns inte.

Internetsidan som du senast var på dagen innan har plötsligt försvunnit, utan förvarning. Det är inte lagligt att ladda upp copyrightmaterial, men det gör inte din favoritsida. Din sida länkar bara till en annan sida där dina favoritserier sänds, på ett ytterst praktiskt sätt.

Serierna du gillar är kanske någon amerikansk serie som inte sänds i Sverige, eller en Koreansk som inte heller sänds i Sverige. Staterna får tag i de internetsidorna som ger dig en kulturell upplevelse, som gör dig insatt i andra länder, andra kulturer, andra seder, de får tag i sidorna som gör dig kultiverad och allmänbildad och som ökar din respekt för andra kulturer. Staten får tag i dem och stänger ner dem. För vad? För att företagen inte vill att människor ska få tag på deras produkter gratis.

Men jag frågar då företagen: Hur ska vi annars få tag på dem? 1. Alla serier blir aldrig till DVD, 2. Även om de blir har de blivit kodade så de inte går att se på i andra regioner, 3. Även om nu serien finns på en kodad DVD, hur ska vi få tag på dem(om jag nu kanske råkar ha en koreansk DVD-spelare hemma, vem har sånt egentligen)? Allting säljs faktiskt inte online. 4. Även om nu en produkt funnits att köpa online- kan det vara så att den slutats att produceras och säljas. Jo, det har faktiskt hänt. Ett album av "Kahi" om ni nu vill veta. och varför skulle jag inte vilja äga en kopia av den låten (fanns nu hittade jag den tyvärr bara kodad ändå...)? Den låten är UNDERBAR! Jag hade gärna köpt den, men ja, det gick ju inte.
 
Slutsats: Detta stat-och.-företagsbeteende kommer göra människor instänga, trångsynta och det är bara att säga "bye-bye" till en vettig globalisering.


Länk till underbar låt:
http://www.youtube.com/watch?v=0xS_Bi9K_4w