Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Övningsköra!

Yupp, jag har övningskört idag! :)

Lite småbråk med kopplingen (som pappa påpekade att jag verkligen inte borde ha när jag kört "så mycket", annars gick det bra. Körde i lite mindre stadstrafik, lite rödljus, över bro, en jäkla massa rondeller osv. Körde ända upp i 90. Men jag är väldigt nöjd med mig själv faktiskt. Min kära far har inget alls emot att slänga mig in i oväntade övningar, vilket lite får mig att lära känna mig själv, mina nerver är ändå helt okay.

Men mina nerver mår inte lika bra nu, min mamma svarar inte i telefon! Jag blir verkligen asnervös!! Funderar nästan på att ta tåget dit bara för att se så hon lever. Men antagligen skulle hon väl ha svarat innan jag var ända dit, och har inte så mycket pengar på busskortet kvar.. :/

Funderar lite på om jag inte skulle åka upp dit ändå, kommer ju lite folk dit i morgon, och det måste väl ändå vara bättre än att göra inget?

Min nya favoritsmak!

Litchi/lychee.
ja, det är väl det enda som behövs sägas? "frukterna" är väldigt, väldigt goda (lite pill bara att öppna dem), de passar perfekt till glass, och de bara är sååå mycket "mums!". Jag fick en väldigt positiv överraskning när jag idag i butiken skulle köpa med mig lunch, jag såg att proviva har en ny smak. Grapefrukt- litchi- jag är redan beroende! Den är inte så jättegod medans jag klunkar den, men efteråt ligger litchi-smaken kvar en stund i munnen, så fort den börjar försvinna måste man ta en klunk till bara för att få ha den! Proviva är väl knappast känt för att vara billigt, så min plånbok kommer nog få en smäll av min nyfunna kärlek, men min mage kanske kommer att må bättre och mina smaklökar kommer älska mig! :)

Oroa er inte dock! Jag är fortfarande beroende av Phad Thai och äter det tre gånger i månaden, minst. Var dock ett tag sen nu, så kanske ska övertala mamma om att laga det en dag jag åker upp.

På tal om ingenting tänkte jag passa på att skriva att jag sov inatt, UTAN mardrömmar!! Det var väldigt, väldigt, väldigt obeskrivligt skönt. Jag hoppas verkligen det håller i sig. Tror jag vet en påverkande faktor, men är inte säker så det kommer jag inte skriva mer om. Men min energi börjar bli större- inga fler "vila middag" stunder efter skolan. Utan det är full fart sex på morgonen till elva-tolv på natten, om jag då inte har varvat ner sen klockan tio, men det är även rätt bra det.

Försöker ut och gå, det som de flesta på facebook nog noterat redan, detta är dock mkt enklare när jag är hos mamma eftersom hon är trevligt sällskap!

Idag ska jag nog övningsköra lite med, börjar få bråttom med körkortet!

ooh, en sak till. Igår var faktiskt HELA gruppen tillsammans och arbetade! Det kan möjligtvis bli sista gången också...

Nu ska jag nog dricka lite mer proviva *vilket jag gjort under hela tiden jag skrev inlägget med*

Om de inte håller måttet?

Om man känner att dagarna man sitter ensam och ja, är ensam, börjar vara väldigt många fler än det antalet av dem man behöver? Om man försöker hitta på något med vänner, men de aldrig kan? Är det då man har för lite vänner kanske? Eller är det vännerna som tar sig för lite tid? Eller är det bara så att jag vill göra saker för ofta?

Nej, mina vänner ÄR bra, men de är nog för få, jämfört med deras kretsar iaf...

Men är det inte så att man alltid ska kunna göra något när man VILL göra det? Men jag sätter för mycket press på de få vänner att de ska finnas där?

Så tänkte "skaffa" lite fler vänner, och jag menar faktiskt anstränga mig när jag träffar folk. Faktiskt ta steget att VÅGA träffa nya människor.

och ja, det tänket satte igång den lite mer impulsiva delen av mig själv, det resulterade i att förra veckan var väldigt händelsefull och väldigt rolig!

Slutade veckan med "hälsoweekend" hos mamma, vilket betyder mycket motion (som jag ska försöka hålla igång även när jag inte är där) och hälsosam mat. Bara lite onyttigheter (det var ju trots allt lördag med), men då provade vi bara lite av de nya godis-sorterna! :) (jo, de var goda, men som sagt åt vi bara lite nu så får väl godiset ligga och bli gammalt hos mamma).

Nu börjar en ny vecka, som jag har några få planer för, förhoppningsvis kommer min kalender bli full, även om det bara är skolarbete ;P

Nu ska jag ut och gå en sväng- resultatet lägger jag som vanligt upp på FB. :P

Varning för vatten!!

Jag gick upp astidigt i morse, fick i mig lite riskakor (jag vill ha fler!!) och lite chai. Mellanlanda på centralen i Malmö där jag tänkte köpa mig något litet att dricka. Sträckte mig efter päron-krusbär Loka då den blivit min nya favorit. När jag lyft upp den fångar ngt annat min blick... Loka har släppt, inte bara en, utan tre nya vattensmaker ser det ut som. Jag fastnar på "kokos"-smaken. Gillar kokos. Sätter mig ner på en bänk och tar en tugga på kanelbullen (kunde inte låta bli att köpa en...xD), men av någon anledning är pressbyråns kanelbullar alltid så torra, vilket jag lyckas glömma varje gång jag sträcker mig efter en.... Så tar snabbt upp drickan, luktar lite försiktigt, sen tar en klunk. Hel munnen följs av en väldigt stark smak, inte nödvändigtvis kokossmak, det kändes alldeles för stark för det. Jag sväljer snabbt och blir konfunderad över hur vatten ska vara så starkt! Det smakade... misstänksamt.... så tog två klunkar till när jag åt bullen. Den tredje klunken tog jag när jag satt på tåget, då bestämde jag mig för att den är äcklig och att jag inte vill ha den.

Men vem ska då köpa drickan? Den kostade hela 20 spänn som jag inte bara vill slänga iväg. Funderade på att ge drickan till någon hemlös om jag såg en, äckligt vatten måste ju ändå vara bättre än ingen vatten alls? Men nej, såg ingen hemlös, inte ens vid ica-ingången (var tvungen att köpa en godare dricka- blev oatly smoothie).

Så nu sitter jag i skolan, vattnet står på bordet, och väntar på min grupp. Vet fortfarande inte vad jag ska göra med vattnet, jag KOMMER inte dricka den själv!

Den rekommenderas absolut inte- Loka "likes" kokos.

Vad jag däremot vill rekommendera är Daim-glassen med päronsmak. Den var jag lite misstänksamt inställd mot, men blev väldigt snabbt övertalad av den. Tyvärr blir det inte så mycket glass mer för mig i sommar, enda anledningen jag åt glassen var för jag glömt bort jag är laktosintolerant. Det lyckas jag även glömma häromdan när jag köpte en milkshake (fick sjukt ont i magen igen), och ändå.. bara igår var jag på väg att köpa en milkshake till- så blev jag iaf påminnd. Tur det.

Förhoppningsvis kommer snart gruppen så vi kan arbeta lite. Jag börjar bli nervös nu pg brist på intervju-personer!

Jag är vaken!!

..och klockan är bara åtta, och nu ska jag inte in till skolan heller. Jag börjar vakna så tidigt om dagarna (gick upp vid sex), och det är sååå härligt! BLir helt glad av fågelkvitter och koreanska med :P

Har insett att jag är shoppingberoende. Vilket ger mig en bra garderob (har sett way för många makeover-program), men inte särskillt ekonomiskt :/

Vill ha fest!!! och fler vänner, men det sistnämnda arbetar jag på, haha. Känns alltid lika konstigt att "vän-ragga". Ibland sker det naturligt, men man får anstränga sig mer och mer. Det är mycket svårare att få nya vänner än att hitta någon som jag blir kär i. Jag är väl hopplös på det viset.

Kommer kanske längta tills lördag, förhoppningsvis!

Får inte glömma att ladda busskortet idag!