Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Jag känner mig.. visare..

Tänkte skriva några rader om vad jag lärt mig denna sommaren... tycker man får lov att skriva om sommaren "som varit" nu, pga hur vädret varit på sisone. Möjligtvis att det kommer en släng sommar senare.. eller inte. Finns inget säkert med sommaren i Sverige (förutom kanske att man alltid blir lite besviken).

1. Kattungar är alltid söta (nästan alla), men Kålle kommer alltid vara bäst i mina ögon!
2. Jag avskyr barnvagnar!
3. Det finns en sjukt söt halvasiatunge (hälften asiat, hälften vit) i Malmö! Detta gav mig hopp. Jaaa, jag vet, det är för tidigt att tänka på barn. Det gör jag inte, bara sådär... tänker på att någongång i framtiden kommer jag förhoppningsvis ha sjukt söta barn
4. Katter KAN få könssjukdommar! (oroa er inte, Kålle är frisk oskuld!)
5. Tydligen är det sjukt omständigt att låna ut hankatter till avel (Oroa er inte, Kålle kommer vara oskuld..möjligtvis för alltid. Men det hade varit lite synd. Vill att han ska ha ett rikt liv...)
6. Leverpastej smakar alltid bättre med hemmagjord inlagd gurka på, tro det eller ej, men då är knäckemackor som godast!
7. Jag har tydligen en relativt ljus naturlig hårfärg.
8. Det är långt till Sjöbo.
9. Kiviks marknad ligger på ÖSTRA sidan av Skåne
10. Helsingborg är faktiskt rätt så fint, trots allt.
11. ....denna kan jag tyvärr inte göra officiell...
12. Tydligen är det väldigt många organisationer/kommuner osv som INTE vill ha gratis arbetskraft i form av en praktikkant (Liksom.. VAAA?!)
13. Jag har en favoritperson i en grupp... Sist jag hade det var det Melanie B i Spice Girls... Nu är det Yoona i Girls Generation. Känner mig väldigt flicklig för ett ögonblick... (Hon är så konstig på ngt sätt. Yoona då. När man ser henne i programmen känns det inte alls som hon skulle ens kunna dansa. Så är hon jättesöt, men i en video är hon direkt sexig, så kan hon givetvis både sjunga och dansa jättebra!).
14. Ovanstående punkt har möjligtvis inte gjort mig visare, men trevlig är den!
15. Rosengård är en mycket trevligare stadsdel än den målas upp att vara. Visst jag bor på den "bra" sidan, visst jag bor i studenthus och har inte bott här så länge. Men människorna här är mycket trevligare än där  jag bodde förr, typ, någonsin. Dessutom är city-gross personalen himla hjälpsam.

Definiera, tack!

Jag hade en kompis som sa att ett (romantiskt) förhållane borde inte börja bara för att man har sex. När börjar det då? Innan eller efter?

I mitt första förhållande blev jag oerhört chockad när killen jag träffade (trodde jag) pratade i telefon med sin killkompis, och jag hörde honom säga "jag är hos mig flickvän". Min första tanke var "...va?", min andra tanke var "..när blev vi tillsammans?" Den tredje tanken var "jaha, jaa, varför inte?". Så började mitt första (riktiga) förhållande.

Mitt andra var lite annorlunda. Dejtade en kille, men hade bestämt från början att vi skulle vara exclusiva. Efter ett tag tyckte jag att vi var mer ett par än ett dejtande par. Kommer inte ihåg exakt hur, men det blev i alla fall så att vi bestämde oss för att vara ett par (nog mest jag som fick min vilja genom att göra det officiellt), ändå tog det några månader innan jag hörde honom kalla sig själv för "pojkvän".

Sen hörde jag en historia om någon som sagt den var "relativt singel". När när kan man vara det?


(En bild på mig från när jag definierade mig själv som väldigt mycket singel)

Så idag, på en rätt så uttråkad dag, bestämde jag mig för att kolla upp de officiella (wikipedia) definitionerna.

Vad är egentligen singel? Enligt wikipedia är det "ett civilstånd betecknande en person som inte befinner sig i ett (romantiskt) förhållande,". Ett vanligt förhållande är väl alla relationer egentligen? Men vad är ett romantiskt förhållande? Då hänvisade sig internetsidan mig till "utomätktenskapligt förhållande".

"Ett utomäktenskapligt förhållande innebär att en person har en sexuell relation med en annan person utan att vara gift med denna. Synen på utomäktenskapliga förhållanden har varierat mycket beroende på epok, kultur och även med de inblandades civilstånd och könstillhörighet. Generellt sett har det varit mer accepterat i de flesta kulturer för en gift man att ha ett utomäktenskapligt förhållande än för en gift kvinna." Men var går gränsen för det sexuella? Hur är det med asexuella personer, kan inte de ha romantiska förhållanden(klart de kan tänker jag, men är de legitima i andras ögon?).

Så definitionen på vad man gör går ner till sexuell. Väldigt vagt ord egentligen?  Här har jag så många tankar som inte riktigt går att ordna upp. För det har varit väldigt många lektioner i genusvetenskap där detta diskuteras.

(Citaten kommer från (http://thesaurus.babylon.c​om/Utom%C3%A4ktenskapligt%​20f%C3%B6rh%C3%A5llande#!!​EMWNS64ZG6), som hämtar det från "Svenska Wikipedia – den fria encyklopedin")

 

De som kommenterar får gärna svara på frågan :När slutar du vara singel?, och vad är sexuellt för dig?