Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

One little piggy had to go to the bank..

... the second little piggy had to buy groceries...
.... the third little piggy needed to walk its dog

...so there was only one little lonely piggy left

Men typ, så, så är det ungefär när jag är lov, jag har typ inget att göra, och funderar vilka av de bekanta jag har som jag är tillräckligt bra vän med, som jag hade kunnat umgås med en hel kväll och ha sleepover med. När jag väl valt ut dessa, som var 3 st. Jag vill väldigt gärna minnas att jag hade FLER bra vänner, men om de fler bra vännerna hela tiden åker utomlands eller blir dåliga vänner, ja... Då blir det ju så. I vilket fall som, när man väl valt ut dessa tre finns det ingen som kan (eller vill kanske) umgås. Okej, vissa vet jag med mig är upptagna med viktiga saker, som jobb. Men det är ändå jobbigt.

Inte konstigt det är så jävla jobbigt att vara singel, det finns liksom ingen som vill vara med mig mest av allt. Okej, det behöver inte vara så i ett förhållande med, men det är ju den typen av förhållande jag vill ha. Eller bara en BFF. Känna att man har en kompis, som man sätter liksom högt upp, främst, och man vet att den personen gör detsamma för en själv. Var gömmer dem sig?! Det är så mycket svårare för mig att hitta vänner än hitta pojkvänner...

Jag saknar dem dagarna när man hade saker att göra hela tiden, när man var barn och så mycket var roligt, när man bara kunde gå 50 meter så kom man till grannarna, eller till farmor, där kanske grannarns var! Varför kan man inte umgås lika lätt längre? Vad hände egentligen? .. okej, jag har en aning vad som kan ha varit grunden...men efter det umgicks vi ändå. Hur som helst, jag saknar mina vi-kan-alltid-umgås- kusiner :/

Att min näsa är helt jobbig gör ju knappat humöret lättare...

Hur som helst är jag sjukt glad över jag har en pappa iaf som tar hand om mig för tillfället. Så fick jag plocka påskgodis med.. Mwheheheheh. Att ta tag i vikten kan vänta, för nu är det påsk och synd om mig! xD Jag hade faktiskt velat ut och gå mer, hade varit enklare om jag hade sällskap, typ en kompis att göra det med *suck*

....jag får väl fortsätta vänskapsragga... vem vet? kanske blir det mer. Jag har ju en tendens att väldigt ofrivilligt trilla dit...

Vad jag är rätt säker på för tillfället..

Jadu, vad är det för datum idag?

Jag har varit väldigt förvirrad. En stund idag undrade jag varför valborg är mitt i påsken? Men ja, det är det ju inte, utan bara jag som är förvirrad.

Så nu är jag rätt säker på att:
Idag är det tosdag
I morgon är det "sorgdag", enligt några religioner, och eftersom religionen och traditionen går rätt så mkt hand i hand, så ska jag och mina vänner då INTE ha fest i morgon (speciellt inte eftersom vi faktiskt har några som är religiösa bland oss också..)
Påsken HAR börjat, började idag. Den varar tills den 1:a, tror jag, och den 1:a infaller på en söndag. Eller kanske tills måndag, och måndag blir då den 2:a.
Valborgsmässoafton är NÄSTA lördag igen.
Det finns dem som tycker jag är attraktiv TROTS jag ligger några kg över min standard..
Mina kusiner är väldigt bra uppfostrade, tänker på dem jag träffade idag.
Blir det varmt på gumpen har jag antagligen satt mig på internet-dosan.
Det enda som gör mig riktigt glad för tillfället är söta öst-asiater (nej, vill inte kategorisera så egentligen, men det är ett rätt specifikt utseende som jag råkar tycka är sjukt fint), vilket bland annat inkluderar hela Girls Generation, och Kyungsan (rättstavat? :S)
Jag har väldigt, väldigt få vänner som jag faktiskt umgås med som faktiskt anstränger sig (både för att faktiskt träffas och sen för att få mig att må bra)
De få vänner som jag umgås med som anstränger sig är så sjukt bra och jag är väldigt tacksam för dem!
Kållis är det bästa som hänt mig. Vilket betyder att jag faktiskt måste acceptera allt som lett till det. Vilket bara råkar vara hela mitt liv, för allt är en kedja av händelser... Men tänkte lite mer specifikt för tillfället
Jag kommer nog snart sjukskriva mig eller ngt. Jag har gått in i väggen- inte pga jobb, pga livet. För om jag fortsätter bara försöka kämpa, kämpa, kämpa, så kommer jag nog (också) få en psykos. Det vill inte jag.

Grupparbete!

Nu har gruppen kommit igång lite, har fått träffa alla gruppmedlemmar. Tyvärr verkar det som om vi aldrig kommer vara en hel grupp någonsin när vi arbetar. Men vi är ändå rätt många så det ska nog gå bra. Hoppas att vårt arbete kommer bli bäst!

Vaknade 5 i morse (fast nu blir väl inlägget publiceratpå fel dag). Så 5 i morse var på torsdagen. Fredag bär med mer skolarbete. Nu fick jag sällskap av min fina katt :) Sen ska jag strax sova. Godnatt!

Usch och fy!

Jag tycker att porr förtrycker ALLA kvinnor, det är fruktansvärt äckligt och bizarrt och förstår inte hur NÅGON kan söka upp det!! Det är lika illa som de jävla könssjukdomarna! En epedemi som sprider sig, och de flesta verkar bara acceptera att det finns där. Nej, nej, nej!!!!! Det finns där, det är fel på så många sätt(finns väldigt mycket forskning som understryker det också...), det MOTARBETAR jämställdhetsarbetet och bara så jävla äckligt! PUNKT.

Dålig kombination

Bära katt+ glasskål som åker i golvet=Det blödde med då. Men var inte kattens fel, så fick trösta honom när han blev lite rädd att han  skulle få en utskällning sen..

Välkommen in i värmen ;)

Skulle träffa en kompis tjej för första gången igår, riktigt spännande eftersom vi hört mycket (gott), men aldrig träffat människan. Eftersom det är rätt obligatoriskt att sjunga singstar i vår umgängeskrets (det är få som slipper), tänkte vi se till att värma upp henne med det :P Egentligen skulle vi vara lite fler, men folk är så upptagna "nuförtiden" (jag säger "nuförtiden helt för ofta....nuförtiden xD), så det blev jag, emilita, vår kompis och hans tjej.

(just nu: filmade kållis när han står! :) )

Eftersom hon inte skulle få slippa singstar satte vi igång med det lite innan. OKej, det var faktiskt inte anledningen, utan att vi skulle ta massa rekord på spelet och för det är så roligt att "battla" vara vi två :) Men när de kom satte vi oss i lag, över en viss övertalning (vi är rätt hemska med vårt grupptryck, men det är för en god anledning!) gick hon med på det. När hon väl vågade gick det väldigt bra, vi blev positivt överraskade. Det skulle säkert gälla fler o mde bara vågade *pik, pik* Så vi spela två gånger, jag och tjejen vann bägge! Sen spelade vi monopol, vilket gick rätt segt, för det gick en rätt spännande, men annorlunda film på tv som 3 av oss aldrig hade sett. Vilket gjorde Emilita lite irriterad, men det förstår jag eftersom vi precis innan vi började spela monopol pratade om hur jobbigt det är när folk inte är engagerad i spelandet, haha. Men jag försökte åtminstonde lägga mest fokus på spelet, och tror inte jag var så seg, när det var min tur. Men missade nog ta hyra några gånger..

Tyvärr skulle kompisens tjej (jo, jag vet vad hon heter, men för hennes integritet nämner jag inte namn) jobba tidigt, så de var tvugna att åka vid elva. Jag och Emilita lade tillbaka gatorna och fortsatte spela. Jag förstår inte hur jag lyckades förlora när jag hade alla gula, 2 av 3 gröna och en blå gata... Jag underskatta kraften av HUS helt enkelt. Ska försöka att inte göra det igen, i monopol är det inte bra att försöka "play it safe", tydligen...


När vi slutade spela det spelet fastnade vi i en film med Reese Witherspoon (eller hur det stavas), Alissa Milano (ena tjejen från förhäxad) och någon manlig skådis (har jag inte lika bra koll på..). Den verkade som en vanlig film om tonåringar som är kära och har en idiotkille. Killen verkade lite läskig, och vi började spekulera om han bara var en dålig skådis eller vi skulle vara lite misstänksamt inställda till honom. Vi gjorde även ett antal fler spekulationer, jag var väl värst med det, men vi alla vet att spekulera och notera ledtrådar är min starka sida, även om det nog verkar för alla som om jag alltid gissar, haha. Ungefär, efter halva filmen upptäcker vi att den går över till en skräckfilm, då är det ju för sent att byta, i en reklam märker vi att den heter "Fear" också (varför man ska kolla vad filmen heter innan man börjar se på den...). Så slutet av filmen sitter jag och kollar för ögonen medans jag från ljudet gissar vad som händer, och min kompis antingen bekräftar eller säger vad som hände, hon vågade ju faktiskt titta, även om hon hade filten väldigt högt upp över hakan...

När filmen väl slutade kände vi att det inte var en bra tid för att lägga sig, tror klockan var halv två-två på natten någonting. Så vi börjar göra oss i ordning men ha tv-n igång på någon "lättare" film. Sen blev det väldigt mycket prat innan vi bestämde att det nog var dags att lägga sig. Det var väldigt längesen vi bara satt och pratade, bara vi två. Kom på att jag saknar de dagarna, för hon är en sån bra kompis man kan prata med hur länge som helst, närstan för länge eftersom vi slutar inte prata, tillslut får hon säga "nee.. nu måste jag sova", för att vi ska vara tysta. hehe.

På första gången på väldigt länge sov jag utan mardrömmar! (och det var ändå trots en skräckfilm varit igång som vi sett på),och jag vaknade och mådde faktiskt bra! Vet inte om det var sällskapet av bra vänner, eller Emilitas nya säng. Men det var väldigt välbehövt efter mina mardrömsveckor!

Har även mailat in ett arbete och jag måste posta till läraren också, i morgon blir det grupparbete, skola och bibliotek!