Telomin's life in Korea

Bor i Seoul, SydKorea. På min blogg kan ni få en inblick i hur livet är här. Will work on Swedish English translation to my blog post in late February during my winter vacation.

Skola och åsikter

Idag i klassen blev jag så trött på att alla alltid säger "Svenskar" eller "svenska män" när de menar Svenska VITA män. Det är ju viktigt att säga så för när de säger "svenska män" sätter dem det annars mot "en muslimsk" eller "en indisk" man, fast de menar en mörkhyad, asiatisk eller inte-vit svensk man. För bor en man i sverige, har svenskt medborgarskap är personen SVENSK. Att vara svensk får därför ALDRIG bli synonym med att vara vit. När en annan person kom med en invändning men att ja, så pratar samhället- svarade jag, ja, men vi är akademiker, borde inte vi visa hur det ska gå till istället?

Jag menar, om vi akademiker använder samma termer som SD skulle göra (i deras mer officiella tal)- kan vi verkligen klaga ner på dem? Då bidrar vi lika mycket till det snedvridna och diskriminerande samhället som andra. Vi, som är emot diskriminering, människohat osv, vi får ju inte vara som "de andra"- diskriminerande människorna då! Vi får absolut inte tala om svenskhet som dem! Dessutom måste vi även belysa vithet.

Mina vänner vet att jag gör det. Jag säger lika mycket "Oooh, det var en snygg asiatisk kille" som "det var en snygg vit kille". Det tog ett tag innan de vande sig med att förstå att jag försöker att inte utgå från vithet som norm. och för mig är inte snygg/attraktiv person=vit (som det helt ärligt talat känns som att vääääldigt många av mina bekanta ickeerkännande anser).

Men ja, efter jag hade lagt fram mitt förslag, om att belysa även vithet, mina argument, så började även de andra klasskompisarna, och även föreläsaren göra det.

Det känns som om jag har åstadkommit något bra idag.

ps. Våren är på väg! :D
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: